Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Neculai Iftimie > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Iftimie Neculai (deputat neafiliat)
Politica este o chestiune de convingere profundă

Adevărata măsură după care se judecă orice putere: „cât bine a adus pe lume, nu cât zgomot a făcut”, spunea Alexandru Vlahuță, și mă gândesc la înțelepciunea scriitorului care, deși a făcut afirmația în urmă cu 150 de ani, pare că țintește actuala opoziție. Nu înțeleg “zgomotoșii” că instabilitatea politică duce la haos politic? Ei înțeleg, firește, dar cum ar putea altfel să acceadă iarăși la butoane, dacă nu prin petarde publice și regrupări de conjunctură.

Cred că avem multe alte motive serioase de îngrijorare.
Ce se întâmplă după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană? Nu mă refer neapărat la românii din spatiul britanic. Despre situația lor avem garanții. Mă întreb ce urmări va avea Brexit-ul asupra situației economice din Europa și, prin urmare, din România? Brexit-ul este un cutremur (unul recent) și încă nu i-am resimțit replicile. Suntem pregătiți să facem față unei eventuale crize?
Ce perturbări economice majore va determina epidemia de coronavirus? Flagelul a lovit una dintre zonele industriale cele mai dezvoltate din China, o zonă în care marile nume ale industriei mondiale se află implantate în forță. Acum, acolo, totul este închis. Căile de acces sunt tăiate, zona este complet izolată, producția este zero. Epidemia este tot un seism și nici acestui flagel nu i-am resimțit replicile. Ele vor urma negreșit. Suntem noi pregătiți sau ne întoarcem la abordarea aberantă a tragediei de la Colectiv?
Avem în față mari provocări pe care vom fi nevoiți să le înfruntăm și să le depășim. Să nu mai privim situația țării noastre de parcă am fi înconjurați de un șanț medieval adânc, plin de apă, care ne ferește de tot ceea ce se întâmplă în lumea largă, de parcă pe noi nu ne privește decât lupta politică internă.
Un om politic autentic știe că politica este o chestiune de convingere profundă, nu de oportunitate măruntă.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 27 september 2022, 14:50
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro