Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Attila Korodi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Principalele discuții s-au axat pe marginea recentelor evoluții din Libia și impactul asupra stabilității și securității în întreaga regiune mediteraneană și în Europa, a situației drepturilor omului în Libia, precum și pe marginea activităților ilicite desfășurate pe teritoriul Libiei de către grupările militare și milițiile locale.
Parlamentarul român a avut mai multe întrevederi cu reprezentanți ai Înaltului Consiliu de Stat din Libia, respectiv domnii Altahir M.M. Qouri și Salah H. Elbakkoush, cu reprezentanți ai autorităților tunisiene, respectiv domnii Nacer Jebira, președintele Comisiei de organizare a administrației, și Naoufal Jameli, președintele Comisiei pentru drepturi, libertate și relații publice din cadrul Adunării Reprezentanților Poporului, cu ministrul Apărării, Abdelkarim Zbidi, ministrul Afacerilor Interne, Lotfi Brahem, și ministrul Afacerilor Externe, Khemaies Jhinaoui, precum și cu doamna Muscheidt Bettina, Ambasadorul Uniunii Europene în Libia.
Totodată, domnul deputat Attila Korodi a avut discuții cu reprezentanți ai Unității pentru Libia a Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR) implicați în coordonarea pe teren a activităților de ajutorare a refugiaților libieni, cu reprezentanți ai ambasadei Republici Algeriene Democratice și Populare din Tunisia, precum și cu responsabilul pentru afaceri politice și de Securitate al Misiunii Speciale a ONU în Libia.
Pe parcursul acestor întâlniri s-a avut în vedere găsirea de soluții pentru sprijinirea de către APCE a Libiei în procesul de reconstrucție.
Raportorul român și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse în mod constant în ultima perioadă de părțile din Libia în urmărirea obiectivelor care se circumscriu acordului politic semnat în anul 2015.
Domnia sa a reiterat, totodată, că singura soluție pentru stabilizarea Libiei este soluția politică: „Este nevoie de eforturi considerabile din partea tuturor părților implicate în Libia de a sprijini efortul Misiunii Speciale a ONU în Libia în implementarea acordului politic semnat la Skhirat, în anul 2015, și de a crea condiții pentru ca acest proces să fie incluziv atât pentru triburi, cât și pentru comunitățile locale”.
Raportorul român a subliniat faptul că „formatul trilateral lansat de Tunisia, împreună cu Algeria și Egipt, poate să aducă un sprijin real aplicării acordului de la Skhirat”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 25 iulie 2021, 12:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro