Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Attila Korodi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Marți, 24 aprilie 2018, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ale cărei lucrări se desfășoară în aceste zile la Strasbourg (23 – 27 aprilie 2018), domnul deputat Attila KORODI, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a avut o intervenție, în numele Grupului Partidului Popular European, pe marginea dezbaterii cu tema „Schimbările climatice și punerea în aplicare a Acordului de la Paris”.

Parlamentarul român și-a exprimat convingerea că punerea în aplicare a Acordului de la Paris este singura modalitate prin care omenirea poate rezolva problema globală a schimbărilor climatice și a efectelor acestora. Pentru a limita încălzirea globală, la un nivel inferior creșterii de 2°, trebuie făcute eforturi globale ambițioase de către toți actorii; totodată, în urma retragerii Statelor Unite din Acordul de la Paris, Uniunea Europeană, statele membre și alte țări europene trebuie să depună eforturi semnificative în acest sens.
„Decizia Statelor Unite de a se retrage din Acordul de la Paris este regretabilă, dar doresc să salut numărul mare de actori non-federali, în special statele și orașele din SUA, care și-au reafirmat angajamentul de a atinge obiectivele stabilite de Acordul de la Paris. Consider că Europa trebuie să rămână un pilon al stabilității și al continuității discuțiilor climatice globale. Trebuie să rămânem deschiși pentru găsirea de soluții care să țină partenerii internaționali, inclusiv Statele Unite, implicați în discuțiile privind schimbările climatice”, a subliniat domnul deputat.
În continuarea intervenției sale, domnul Korodi a punctat faptul că acțiunile luate pentru a atenua emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a adapta comunitățile la efectele schimbărilor climatice trebuie să fie însoțite de o serie de obiective de dezvoltare durabilă, subliniind în același timp necesitatea unei coordonări în ceea ce privește punerea în aplicare a Acordului de la Paris, cu obiectivele agendei pentru dezvoltare durabilă 2030.
De asemenea, domnia sa este de părere că „în cazul specific al unei dezvoltări urbane durabile integrate, autoritățile locale ar trebui să fie împuternicite să pregătească, să elaboreze și să pună în aplicare scheme de dezvoltare locală. Astfel, măsurile care trebuie luate de toate țările ar trebui să se bazeze pe solidaritatea dintre statele dezvoltate și cele în curs de dezvoltare, iar acest principiu trebuie respectat și în rândul țărilor europene. În cele din urmă, succesul inițiativelor privind clima poate fi asigurat numai ca rezultat al tuturor factorilor decizionali care contribuie, iar parlamentarii, în calitate de legislatori, au puterea de a asigura coerența politicii”, a concluzionat domnul deputat.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 11 aprilie 2021, 0:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro