Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.sorinmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Sorin-Dan Moldovan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dorin Moldovan (Grup PNL)
Ministerul de Interne, ministerul care-și ignoră cetățenii

Zilnic, mii de persoane se îngrămădesc la cozile formate la Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Această situație nu este necunoscută nici autorităților, și nici publicului larg. Și deși situația a devenit un fapt notoriu, măsurile administrative pentru remedierea acesteia întârzie să apară.

În județul Cluj, un cetățean care își cumpără un autovehicul și care, deci, este obligat de lege să-l înmatriculeze, se poate programa pentru înmatriculare abia după jumătatea lunii mai a anului curent. Adică aproximativ 45 de zile trebuie ca acest cetățean să aștepte, doar pentru că cineva din Ministerul de Interne nu binevoiește să ia niște măsuri administrative coerente.
Sunt conștient că suntem într-un context în care numărul înmatriculărilor a crescut relativ rapid și exponențial, dar ceea ce nu înțeleg este de ce Guvernul nu ia măsuri – spre exemplu, detașarea unor funcționari pe termen limitat, până lucrurile revin la normal.
Am auzit în spațiul public și ideea că situația de la Serviciul înmatriculări nu se va remedia curând deoarece se dorește organizarea unui concurs pentru a crește numărul funcționarilor, iar asta va dura câteva luni de zile. Această abordare mi se pare greșită, deoarece după ce acest val de înmatriculări va trece, personalul Serviciului înmatriculări va rămâne unul supradimensionat.
Cer Guvernului să procedeze urgent pentru detașarea temporară a unor funcționari, pentru ca românii care vor să înmatriculeze mașini să nu mai fie umiliți pe la cozi. "Nu suntem toți Călin Popescu Tăriceanu, ca să avem tratament preferențial".
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 9 martie 2021, 10:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro