Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.sorinmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Sorin-Dan Moldovan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnii deputați Florin Stamatian, Adrian Oros și Sorin Moldovan (Grup PNL)

PNL Cluj le solicită parlamentarilor PSD-ALDE Cluj să nu mai saboteze dezvoltarea județului, iar la dezbaterile și la votul amendamentelor la Legea bugetului de stat pe anul 2018 să susțină proiectele majore de investiții!

Deputații PNL Cluj, Florin Stamatian, Adrian Oros și Sorin Moldovan, alături de senatorul Marius Nicoară, au depus un număr de 18 amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2018. Amendamentele reprezintă solicitări financiare pentru cele mai importante proiecte ale județului, cu impact major pentru toată regiunea de N-V a Transilvaniei. Astfel, se solicită fonduri pentru Centura Metropolitană, Autostrada Transilvania, Spitalul Regional de Urgență, Spitalul de Urgență Monobloc pentru Copii, pista de decolare-aterizare a Aeroportului Internațional “Avram Iancu”, lucrări de deviere a Someșului, Centrul Cultural Transilvania, reabilitarea Turnului Pompierilor, construcția parkingurilor de pe străzile Mogoșoaia, Primăverii și Păstorului, finanțarea a cel puțin 3000 de proceduri complete de fertilizare în vitro. De asemenea, parlamentarii liberali clujeni au depus și un amendament prin care se propune ca din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, 60% să meargă la bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor pe al căror teritoriu își desfășoară activitatea plătitorii de impozit pe venit.
Suntem preocupați ca toate amendamente să fie adoptate, astfel încât dezvoltarea județului să nu fie pusă în pericol, așa cum, din păcate s-a întâmplat la adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017 când Clujul a primit fonduri mai puține decât județele Teleorman, Olt sau Dolj. Nu putem să uităm faptul că județul Cluj a ajuns atunci Cenușăreasa alocărilor financiare și prin complicitatea parlamentarilor PSD-ALDE Cluj, care s-au abținut sau au votat împotriva amendamentelor parlamentarilor PNL vizând proiectele majore de investiții.
Îi somăm public pe parlamentarii puterii: Horia Nasra, Vasile Ilea, Cornel Itu, Cristina Burciu și Steluța Cătăniciu să nu saboteze și să nu pună în pericol dezvoltarea județului nostru și calitatea vieții cetățenilor așa cum, din păcate face coaliția dezastruoasă de guvernare la nivel național de mai bine de 1 an. De asemenea, le solicităm celor 5 parlamentari să facă publice amendamentele depuse de ei la Legea bugetului de stat pe anul 2018 care, suntem convinși că vor fi susținute de o largă majoritate din Parlamentul României. Asta pentru a vedea clujenii că ceea ce au promis în campania electorală nu sunt doar minciuni și promisiuni fără acoperire, așa cum am fost obișnuiți până acum.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 9 martie 2021, 10:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro