Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.sorinmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Sorin-Dan Moldovan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grup PNL)
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii Educației fizice și sportului nr. 69/2000

Astăzi s-a supus dezbaterii în cadrul Camerei Deputaților, proiectul de lege pentru adoptarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii Educației fizice și sportului nr. 69/2000. Prin acest proiect de lege se dorește să se deblocheze raporturile juridice dintre sportivii de performanță, structurile sportive și administrațiile publice locale. De precizat este faptul că în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a fost creată o subcomisie care să se ocupe în mod special de acest proiect de lege.

Din păcate, reprezentanții Ministerului tineretului și sportului s-au poziționat împotriva intereselor sportivilor, dar și a sportului în general, prin modul în care au făcut această ordonanță. Limitarea autorităților locale ce doresc să investească în sport prin introducerea unui prag de maxim 5% din bugetul local pentru activitățile sportive a fost modificat în comisie și astfel dăm posibilitatea autorităților locale să investească în infrastructură și activități sportive fără a fi blocați de un prag maximal.
Tot prin acesta ordonanță, Guvernul le-a interzis celor încadrați ca personal militar, polițiști, personalul civil contractual, funcționari publici cu statut special din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, să cumuleze solda, respectiv salariul, cu indemnizația stabilită prin contractul de indemnizație sportivă. Și acest aspect a fost corectat în Comisia parlamentară, având în vedere că majoritatea sportivilor noștri care fac performanță și aduc țării noastre recunoașterea sportivă ar fi fost afectați de această măsură.
PNL a susținut adoptarea acestui proiect de lege, deoarece modificările aduse de către Parlament ordonanței de Guvern vin în sprijinul sportivilor de performanță, cât și a sportului în masă.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 9 martie 2021, 9:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro