Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.sorinmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Sorin-Dan Moldovan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
PSD singurul vinovat pentru eșecul organizatoric al Campionatului European de Fotbal EURO 2020!

În luna septembrie a anului 2014, Bucureștiul a primit cu onoare dreptul de a găzdui patru meciuri la turneul final european EURO 2020.

Președintele Federației Române de Fotbal, din perioada respectivă, se arăta încrezător în șansele Bucureștiului și ale României de a găzdui un eveniment de o asemenea importanță, primind asigurări și garanții că toate cerințele celor de la UEFA vor fi îndeplinite, atât de la Guvernul PSD de atunci, cât și de la primarul Municipiului București, domnul Sorin Oprescu.
Printre obiectivele pe care Bucureștiul și România le avea de îndeplinit până la startul competiției se numărau: legarea Aeroportului Internațional Henri Coandă de București cu o linie de metrou, finalizarea autostrăzii A3 și modernizarea a patru stadioane pentru ședințele de antrenament.
Anii au trecut, guvernele și primarii s-au schimbat, însă situația a rămas la fel. Deși astăzi România este condusă tot de un guvern PSD ca și acum patru ani, iar Bucureștiul are astăzi șapte primari PSD, lucrurile nu par să înainteze într-un ritm care să ducă la respectarea angajamentelor pe care țara noastră le-a luat în momentul în care a primit organizarea acestui eveniment sportiv.
De curând, domnul Gică Popescu a fost numit în poziția de consilier guvernamental responsabil de organizarea EURO 2020 în România. Domnul Popescu a declarat în presă, întrebat de situația stadionului Dinamo, următoarele: “La Dinamo, lucrurile sunt întârziate. Se va face, dar nu va fi gata pentru Euro 2020. Asta nu ne împiedică să organizăm. Nu e obligatorie construcția niciunui stadion, dar vrem să punem la punct infrastructura sportivă”.
Domnul Ion Gavrilă, directorul general al Companiei Naționale CFR SA, într-o altă declarație de presă: “Ne-am propus ca în 2019 să modernizăm acea haltă de lângă aeroport, iar de acolo o să putem să facem o șosea pentru microbuze și un terminal în aeroport. Am încercat să facem și varianta a doua, dar 90% că nu se poate face până la Campionatul European …” .
Autostrada A3 nu va fi finalizată la timp, legătura aeroportului de oraș printr-o linie de cale ferată nu se va realiza, iar din cele 4 stadioane, doar 3, teoretic, sunt “în grafic”. Este evident că nu vom reuși să ne îndeplinim angajamentele pe care le-am luat acum patru ani.
Partidul Social Democrat va fi singurul vinovat dacă ROMÂNIA va pierde organizarea Campionatului European de Fotbal EURO 2020.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 5 martie 2021, 15:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro