Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.sorinmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Sorin-Dan Moldovan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
Summit-ul Joacă pentru Viață

Joi, 26 septembrie, am participat la evenimentul organizat de către Institutul ASPEN România, Summit-ul Joacă pentru Viață, care își propune generarea de sprijin pentru adoptarea unui Plan Național pentru Activitate Fizică. În calitate de membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cunosc importanța educației și a sportului în dezvoltarea copiilor.

La eveniment au participat, printre alții, domnul Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO și președintele ASPEN România, domnul Florin Pelin, rectorul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport, domnul Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, precum și președinți de federații sportive naționale, persoane cu care am colaborat de fiecare dată pentru a susține proiecte legislative sau amendamente care să vină în sprijinul dezvoltării sportului, atât cel de performanță cât și cel de masă.
Fiind deputat de Cluj mi-a fost foarte ușor să vorbesc despre investițiile în infrastructura de sport, fiindcă municipalitatea clujeană a înțeles importanța acestora în viața comunității.
Până și fostul ministru al sportului, doamna Gabriela Szabo, a lăudat și a dat exemplu investițiile făcute de municipiul Cluj-Napoca în infrastructura sportivă, dând exemplu Cluj Arena și Sala Polivalentă, BT Arena. În intervenția pe care am avut-o am ținut să scot în evidență faptul că municipalitatea investește și în sportul de masă, un exemplu fiind Baza Sportivă Gheorgheni, cea mai modernă bază sportivă și de agrement din municipiu: 13 terenuri în aer liber, o sală de popice și tenis de masă, o sală multifuncțională, piste de role, biciclete și alergat, precum și zone de activități recreative, alei de promenadă și spații verzi. Baza Sportivă Gheorgheni reprezintă un exemplu de urmat și de alte autorități publice locale despre ceea ce înseamnă investiție în sportul de masă.
Am fost deschis mereu colaborărilor cu factorii implicați în sport și pot spune că am reușit în câteva rânduri, prin activitatea mea din parlament, să fiu un sprijin atât pentru Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cât și pentru federațiile sportive naționale.
Le mulțumesc celor de la ASPEN România pentru invitație și îi asigur că atât timp cât voi ocupa o funcție în statul român, voi sprijini sportul românesc.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 9 martie 2021, 10:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro