Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (sen.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (sen.)
2004-2008 (sen.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae Neagu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Neagu (Grup PNL)
PSD – ALDE ȘI GUVERNUL GRINDEANU FAVORIZEAZĂ POSIBILITATEA DE A FURA LEGAL

PNL solicită dezbaterea în procedură de urgență și respingerea OUG 6 și OUG 9 la fel de toxice ca și OUG 13.

Dincolo de nerealismul Bugetului de Stat care se bazează pe o creștere economică de 5,2%, cu o creștere de colectare a veniturilor bugetare de 32% din PIB și un deficit de 3% în construcția bugetului de stat pe anul 2017, PSD s-a bazat din start pe două ordonanțe de urgentă, și-anume OUG 6 și OUG 9 din ianuarie 2017- care aduc modificări esențiale legii finanțelor publice. Pe de o parte, prin OUG 9 se elimină din Legea Finanțelor Publice limitele creditelor de angajament și interdicția de a schimba destinația banilor, iar OUG 6 oferă ministrului dezvoltării posibilitatea de a administra aproximativ 75 % din investițiile publice, cam 30 miliarde de lei direct, prin cea pe care președintele PSD, Liviu Dragnea, a dorit-o Premier și care acum este vicepremier și minstrul Dezvoltării doamna Sevil Shhaideh.
Adică fix pentru interesele politice și economice ale majorității PSD – ALDE.
Din acest motiv, Anexele cu filele de plan ale investițiilor publice se vor finaliza în 20 de zile de la data publicării Bugetului de stat în Monitorul Oficial.
PNL solicită dezbaterea de urgență și respingerea celor două acte normative: OUG 6 și OUG 9.
OUG 6, OUG 9, OUG 13- în această ordine, reprezintă preocuparea adevărată a PSD-ALDE și a Guvernului Grindeanu, de a folosi în mod discreționar investiții publice și a se acoperi legal prin modificarea codurilor de procedură penală.
Astfel, prin ordonanțele adoptate, majoritatea PSD-ALDE, prin Guvernul Grindeanu favorizează posibilitatea de a fura legal. Din păcate, PSD-ALDE și-a pierdut prezumția de bună-credință în privința modificărilor în domeniul legilor, motiv pentru care orice acțiune legislativă venită din partea majorității parlamentare trebuie privită cu maximă atenție.
Spre deosebire de acțiunile PSD-ALDE care au fost de natură a compromite imaginea României, acțiunile Partidului Național Liberal arată clar faptul că protejează în mod ferm valorile democratice, statul de drept și lupta împotriva corupției.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 17 mai 2022, 19:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro