Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Daniel Olteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Daniel OLTEANU
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (neafiliat)
Statul român vs. Coronavirus, o confruntare plină de habarnism, tupeu și rupere de realitate

Deputatul Daniel Olteanu ia atitudine în fața reacțiilor întârziate și rupte de realitate ale autorităților din România, în ceea ce privește măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Olteanu susține că, în contextul în care riscul declanșării unei epidemii de coronavirus crește, unele instituții ale statului, prin reprezentanții lor, nu fac altceva decât să arate că "realitatea din birourile de la București e alta decât cea din România de toate zilele!". [...]

10 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (neafiliat)
În lipsa coronavirusului, instituțiile statului au picat deja examenul cu panica

Subiectul „Coronavirus” reprezintă, înainte de toate, o amplificare a vulnerabilităților pe care le are România în domeniul prevenirii și gestionării situațiilor de urgență din perspectiva mai multor instituții responsabile.

26 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu꞉ «Ce-și propune Guvernul prin proiectul de buget pe 2020: enclavizarea sărăciei în Moldova sau dezvoltarea regiunii?»

Aceasta este întrebarea lansată de Daniel Olteanu, vicelider ALDE la Camera Deputaților, în contextul publicării proiectului Legii bugetului de stat pentru anul viitor, un proiect care, în forma actuală, nu are ca obiectiv scăderea discrepanțelor regionale.

18 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Obiectivul nostru este să avem o legislație electorală care să țină pasul cu realitățile din diaspora

Zeci de propuneri pe baza modelelor electorale practicate în alte state europene, aprecieri, dar și critici la adresa tratamentului preferențial de care ar beneficia romȃnii de peste graniță, în cazul votului anticipat. Acestea sunt principalele subiecte de dezbatere în Comisia specială pentru legislația electorală, potrivit deputatului Daniel Olteanu, vicelider ALDE la Camera Deputaților.

26 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), membru în Comisia specială pentru legislație electorală

Deputatul ALDE, Daniel Olteanu, se numără printre cei 23 de parlamentari care fac parte din comisia specială care urmează să elaboreze propuneri legislative pentru desfășurarea procesului electoral în afara granițelor țării.

20 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Performanță și investiții, fără concedieri: propunerile deputatului Daniel Olteanu, vicelider ALDE la Camera Deputaților

Blocarea parțială a angajărilor, eliminarea posturilor vacantate, pe măsura ieșirii naturale din sistem a personalului, și redistribuirea personalului până la atingerea nivelului optim de angajați.

12 iunie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul Daniel OLTEANU (ALDE)꞉ “Amenințările Opoziției nu sunt o noutate, după ce USR și PNL au votat împotriva dublării alocațiilor pentru copii și împotriva Autostrăzii Tișița – Albița”

Tăieri de venituri, anulări ale unor facilități și disponibilizări. Este ceea ce îi așteaptă pe romȃni din partea actualei Opoziții, avertizează Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE din Camera Deputaților.

5 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Apel la demnitate și echilibru, în așteptarea scrutinului electoral din 26 mai

«Unde este dezbaterea referitoare la coeziunea europeană? Unde este dezbaterea referitoare la abandonarea celui sărac de către cel bogat?», a întrebat în plenul Parlamentului deputatul ALDE Daniel Olteanu, vicelider al Camerei Deputaților, care a subliniat că acestea sunt temele care îi preocupă pe vasluieni, și nu înjurăturile zgomotoase ale unor «vuvuzele intolerante», care au acaparat spațiul public în ultima perioadă.

14 mai 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
De ce vor "Salvatorii Romȃniei" să exporte imediat resursele naturale ale țării noastre?

"Adevărații adversari ai României, de pe plan intern și extern, sunt cei care doresc să exportăm rapid resursele noastre naturale, și mai ales pe cele brute, pentru a fi ulterior expuși intereselor străine, private și de stat". Aceasta este concluzia deputatului Daniel Olteanu, vicelider ALDE la Cameră, care trage un semnal de alarmă cu privire la interesele reale ale politicienilor ce se autoproclamă salvatori ai Romȃniei.

7 mai 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Standardele duble la nivel european trebuie eliminate nu doar în sectorul alimentar, ci în toate domeniile unde românii sunt discriminați

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că eliminarea dublului standard aplicat în Uniunea Europeană este o temă prioritară pentru Romȃnia și subliniază că această temă trebuie extinsă, fără excepție, la nivelul tuturor domeniilor în care se practică măsura dublă.

24 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Salvarea județului Vaslui, o urgență națională

«Bugetul pe 2019 este un semnal că încep să se înțeleagă cauzele pentru care județul Vaslui a ajuns să fie Polul sărăciei», susține Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, care atrage atenția că lipsa investițiilor majore în infrastructură, în stȃnga Siretului, reprezintă una dintre principalele explicații care au dus la creșterea decalajelor regionale în această zonă.

16 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), reacție dură după ce ANRE a refuzat să răspundă, timp de un an, la o interpelare referitoare la calitatea serviciilor furnizate de către Delgaz Grid

«Este Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o instituție în subordinea cetățenilor sau a unor operatori din domeniul distribuției de energie electrică?» Aceasta este întrebarea lansată de către Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, la aproape un an după ce deputatul a transmis către ANRE o interpelare complexă, care a rămas fără răspuns.

10 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), inițiativă legislativă pentru revigorarea sportului în Romȃnia꞉ «80% din cotele disponibile din impozitul pe profit al companiilor naționale să fie direcționat pentru susținerea copiilor și tinerilor sportivi»

Susținerea sportului școlar și a competițiilor școlare din toată țara, inclusiv din localitățile izolate, sprijinirea centrelor de excelență în discipline olimpice și asigurarea condițiilor de recuperare medicală a copiilor și tinerilor sportivi, în special a celor de la loturile naționale de copii și juniori - acestea sunt cele mai importante măsuri pe care le propune Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, care indică drept sursă de finanțare cotele aferente impozitului pe profit pe care îl obțin companiile de stat din Romȃnia.

27 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE) îi propune ministrului Transporturilor criterii de evaluare a companiilor care execută proiecte de infrastructură

Încadrarea în valoarea care a fost licitată, gradul de respectare a termenelor de execuție, numărul și gravitatea incidentelor în ceea ce privește normele de protecție a muncii. Acestea sunt cele trei criterii care trebuie să fie incluse, în mod obligatoriu, în grila de evaluare a companiilor care execută proiecte de infrastructură, susține deputatul Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților.

20 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE) «Producătorii romȃni au nevoie de sprijin de la Guvern și de eliminarea barierelor artificiale, abuzive, pentru a recâștiga piața internă!»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că, în condițiile în care integrarea în Uniunea Europeană a avut drept consecință și o concurență suplimentară pentru producătorii romȃni, aceștia au fost și sunt nevoiți să îi facă față, iar pierderea contractelor pe piața internă a îmbrăcat uneori forma unui abuz de poziție.

Deputatul ALDE i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să dispună o analiză pentru a afla cauzele exacte pentru care produsele fabricate în România au fost înlocuite cu unele din import în anumite ramuri ale economiei, pe criterii care nu țin neapărat de calitate sau preț, analiză care să fie urmată, în funcție de concluzii, de măsuri reparatorii. [...]

13 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de le domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
Propun prim-ministrului Viorica Dăncilă un pachet de măsuri pentru deblocarea mai rapidă a proiectelor de infrastructură aflate în faza de contestații

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să facă inventarul tuturor cauzelor care duc la întârzierea implementării proiectelor de infrastructură și să propună măsuri ferme, astfel încȃt termenele asumate prin programul de guvernare să fie respectate întocmai.

6 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), apel către președintele Iohannis꞉ ”Prin gestul dumneavoastră de a nu promulga bugetul, ați blocat cele mai mari fonduri alocate Moldovei și Vasluiului în ultimii 25 ani!”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, a lansat un apel către președintele Klaus Iohannis pentru ca acesta să aleagă alte modalități de a-și duce lupta politică, nu blocarea bugetului și a investițiilor.

27 februarie 2019 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
România nu-și permite, din punct de vedere social, să aibă pensionari de lux și pensionari la limita subzistenței!

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția asupra obligației ca reformele viitoare să aibă în vedere echilibrarea sistemului de pensii, astfel încȃt sumele plătite celor care s-au retras din activitate să fie unele corecte și echitabile.

Deputatul ALDE susține că reparațiile pentru pensionari trebuie să continue și, în afară de raportarea lor la studiile, meritele, anii de muncă, statutul și legile în baza cărora se calculează aceste drepturi, obiectivul trebuie să fie acela de a asigura tuturor foștilor angajați condiții de trai din ce în ce mai bune. [...]

20 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE), mesaj către colegii de Coaliție꞉ “Exigență maximă față de cei responsabili de implementarea marilor proiecte de infrastructură!”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, lansează un avertisment către responsabilii din Ministerul Transporturilor și companiile subordonate acestei instituții, cărora le cere să respecte întocmai cifrele și termenele prevăzute în proiectul de buget pe 2019.

13 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
«Nu votez bugetul dacă nu include finanțare pentru Autostrada Tișița – Albița!»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că Drumul de mare viteză Tișița – Albița trebuie să se regăsească, în mod obligatoriu, în Legea bugetului pe 2019, investiția reprezentȃnd singura șansă a romȃnilor din stȃnga Siretului de a nu mai fi pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește nivelul de trai.

Deputatul ALDE, care, în ultimii doi ani, și-a dedicat mare parte din activitatea parlamentară susținerii acestui "proiect de importanță vitală pentru vasluieni", afirmă că argumentele pentru finanțarea obiectivului prin bugetul din acest an rezultă din mii de pagini de documente, adrese, interpelări și studii realizate și consultate, și că aceste argumente nu pot fi combătute de nicio autoritate sau instituție. [...]

6 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
«Autostrada Tișița – Albița, o soluție pentru a accelera creșterile salariale în județul Vaslui, care sunt cu 30 – 50% mai mici față de Vestul țării»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția Guvernului să consolideze creșterea economică din ultimii doi ani, de la nivel național, prin investiții în mari proiecte de infrastructură dedicate zonelor afectate de mari decalaje în dezvoltare.

Deputatul ALDE susține că, în contextul în care există o creștere reală, dar neuniformă, a veniturilor romȃnilor, Vasluiul fiind unul dintre județele în care se înregistrează cele mai mici creșteri salariale, Autostrada Tișița – Albița reprezintă o soluție obligatorie pentru a da un impuls economiei din această regiune. [...]

19 decembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel OLTEANU (ALDE) către inițiatorii Alianței Vestului: „85% din fondurile pentru execuția unor proiecte de infrastructură au mers pentru obiective din Transilvania în 2017. Moldova, cu 0,2%, este regiunea discriminată!”

Domnul deputat Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, atrage atenția că demersul primarilor din Timișoara, Oradea, Arad și Cluj-Napoca de a constitui Alianța Vestului este unul «periculos și nedrept», iar justificarea potrivit căreia dezvoltarea acestei zone ar fi încetinită din cauza Bucureștiului este o «ipocrizie».

12 decembrie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE) oferă Guvernului noi argumente pentru Autostrada vasluienilor: coridorul european Tișița – Albița este, oficial, cel mai important pilon pe care se sprijină transportul de mărfuri de la frontiera cu Republica Moldova

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, subliniază că includerea finanțării Autostrăzii Tișița – Albița, în faza de Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor, este decisivă pentru un vot pozitiv dat bugetului de către parlamentar.

5 decembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Solicit un semn de solidaritate pentru Moldova și județul Vaslui, care sărbătoresc Centenarul în izolare

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, lansează un nou apel la solidaritate în ceea ce privește proiectele Moldovei, singura provincie istorică fără acces la autostradă, care sărbătorește în izolare 100 de ani de la Marea Unire.

28 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
«Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră trebuie reevaluată!»

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția asupra lipsei de eficiență a Strategiei Naționale pentru Siguranța Rutieră, în condițiile în care numărul accidentelor din trafic continuă să fie unul ridicat, iar rata mortalității pe șoselele din Romȃnia este, în ultimii trei ani, cea mai mare de la nivelul Uniunii Europene.

21 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
«Disponibilizările nu sunt soluția pentru a crește performanța și eficiența sectorului public»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că restructurarea aparatului bugetar, cu scopul de a furniza contribuabililor servicii eficiente și profesioniste, este o măsură necesară, dar că aplicarea acesteia nu trebuie să conducă la situații de criză și drame sociale.
14 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE) oferă încă un exemplu al sacrificării Moldovei și îi cere ministrului Lucian Șova măsuri dure: finalizarea reabilitării DN18, amânată pentru 2019 din cauza „bugetului insuficient”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, îi atrage atenția ministrului Transporturilor printr-o nouă interpelare, susținută de o situație concretă, cu privire la subfinanțarea cu intenție a lucrărilor de infrastructură în execuție în Moldova.

12 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
«Dictatura bogaților trebuie să înceteze, există fonduri europene pentru toate proiectele Moldovei»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, condamnă politicile de abandonare practicate de-a lungul timpului de guvernele de la București la adresa Moldovei, singura regiune ștearsă de pe harta alocărilor bugetare în domeniul marii infrastructuri.

Olteanu subliniază că modul în care decidenții politici de la nivel central au împărțit pȃnă acum bugetul de stat, rezultatul fiind o «dictatură a bogaților» care a exclus întreaga zonă a Moldovei, este unul care vine în contradicție cu strategiile de coeziune ale Uniunii Europene și care adȃncește discrepanțele regionale. [...]

31 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
„1% din bugetul Ministerului Transporturilor pentru Moldova reprezintă o pată pe obrazul României și un eșec al Uniunii Europene”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE din Camera Deputaților, trage un nou semnal de alarmă cu privire la modul în care se fac alocările de fonduri din partea Ministerului Transporturilor pentru proiecte la nivelul regiunii Moldova.

24 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
Voi vota proiectul de buget pe 2019 doar dacă va include fonduri pentru Autostrada Tișița – Albița

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, acuză decidenții politici și funcționarii responsabili din Ministerul Transporturilor de complicitate rușinoasă, de-a lungul anilor, în legătură cu ștergerea tronsonului de autostradă Tișița – Albița din Master Planul General de Transport al Romȃniei.

17 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE)꞉ «Județul Vaslui nu mai este unul al asistaților social, numărul vasluienilor care beneficiază de venitul minim garantat din partea statului a scăzut cu 25% în ultimii trei ani»

Domnul deputat Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, respinge din nou, categoric, afirmațiile vehiculate în spațiul public conform cărora ajutoarele sociale plătite în județul Vaslui sufocă bugetul de stat și reprezintă o piatră de moară în calea dezvoltării Romȃniei.

10 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
«Start-Up Nation e un program care, în forma actuală, dă o șansă județelor sărace»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, salută decizia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) de a propune spre consultare publică un proiect de ordonanță de urgență care stabilește condiții noi pentru derularea Programului Start-up Nation, favorabile recuperării decalajelor regionale.
3 octombrie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
”O temă obligatorie pentru Guvern꞉ doar 2% din fondurile alocate ajutoarelor de stat sprijină afaceri din Moldova”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să prezinte un raport public detaliat cu privire la impactul pe care ajutoarele de stat acordate pȃnă în prezent companiilor private l-au avut asupra dezvoltării economice a Romȃniei.

26 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
«Lipsa Moldovei de pe lista marilor proiecte de infrastructură este o nedreptate dureroasă, iar creșterea alocărilor pentru a recupera decalajele istorice, o obligație pȃnă în 2020»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage din nou atenția asupra necesității ca Moldova, singura regiune fără acces la autostradă, să fie inclusă pe harta marilor proiecte de infrastructură.
19 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul vasluian Daniel Olteanu (ALDE), apel la ministrul Transporturilor pentru clarificarea situației podurilor din Romȃnia

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, solicită ministrului Transporturilor, Lucian Șova, clarificări referitoare la securitatea podurilor din România.

12 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Daniel Olteanu propune distribuirea centralizată a voucherelor de vacanță, din fonduri publice, și salariaților din sectorul privat
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, propune ministrului Turismului, Bogdan Trif, să aibă în vedere o soluție de acordare graduală a voucherelor de vacanță, în mod echitabil, atât salariaților din mediul bugetar, cât și celor din mediul privat, până la un anumit plafon al venitului.

Olteanu susține că sunt necesare măsuri de corecție a normelor metodologice privind acordarea acestor tichete, în condițiile în care situația actuală face ca un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, să contribuie prin taxele și impozitele sale la acordarea unui voucher de vacanță pentru un bugetar cu venit lunar de 10-20.000 lei. [...]

5 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (neafiliat)
Deputatul neafiliat Daniel Olteanu꞉ “Copiii care nu merg la școală pentru că merg să muncească, un coșmar pentru orice Guvernare responsabilă”

Deputatul Daniel Olteanu atrage atenția că, în județul Vaslui și în celelalte zone sărace din țară, lipsa de preocupare a Guvernului pentru marile investiții în infrastructură, care ar putea impulsiona economia locală, condamnă generații întregi la un viitor incert.

6 iunie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (neafiliat)
Banii săracilor susțin regiunile bogate: 215 km de autostradă cu fonduri de la bugetul De stat în România, ZERO km în Moldova

Deputatul Daniel Olteanu solicită Guvernului să identifice de urgență surse de la bugetul de stat în vederea construirii a 150 km de autostradă în Moldova, pentru a echilibra astfel alocările de fonduri care au nedreptățit pȃnă acum peste 25% din populația țării.

30 mai 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Deputatul Daniel Olteanu cere intervenția directă a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, pentru a debloca proiectele publice pe fonduri europene (POR) de la nivelul județului Vaslui
Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra situației în care se află Vasluiul, singurul județ de la nivelul Regiunii Nord – Est cu un singur proiect depus de o autoritate publică locală pe Programul Operațional Regional.
25 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Varianta ocolitoare Bârlad, proiectul care dovedește incompetența și bătaia de joc a Ministerului Transporturilor și a CNAIR

Deputatul liberal Daniel Olteanu acuză Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), entitate aflată în subordinea acestuia, de incompetență și rea-voință în legătură cu modul în care gestionează realizarea Variantei de ocolire a municipiului Bârlad.

18 aprilie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al PNL)
″În Anul Centenarului, Ungaria cumpără monumentele de patrimoniu din România, pentru că statul român refuză să conserve istoria națională″

Deputatul liberal Daniel Olteanu solicită Guvernului demararea de urgență a unei proceduri de evaluare a monumentelor naționale de patrimoniu, care se află în stare de degradare și sunt oferite spre vânzare statului român. În cadrul unei declarații în Parlament, completată cu o interpelare, Olteanu a susținut că, în anul Centenarului Marii Uniri, România trebuie să-și apere identitatea prin acțiuni concrete, nu prin vorbe, în condițiile în care inventarul național al monumentelor de patrimoniu cuprinde numeroase imobile care trebuie să iasă din ruină, inclusiv la nivelul județului Vaslui.

11 aprilie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL de Vaslui, a cerut ca Ministerul Dezvoltării să finanțeze prin PNDL și înființarea și extinderea rețelelor de gaze
Deputatul liberal Daniel Olteanu solicită ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Paul Stănescu, introducerea unui nou domeniu strategic finanțabil prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
4 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL de Vaslui꞉ ″Ritmul de realizare a investițiilor de către Delgaz Grid duce consumatorii spre lampă și lumânare!″

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra modului în care instituțiile statului tratează subiectul investițiilor nerealizate de către companiile care activează pe piața distribuției de energie electrică, în condițiile în care aceste companii pun în pericol nu doar bunurile, ci și sănătatea și chiar viața consumatorilor.

28 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
"Contribuabilii plătesc un preț prea mare pentru premierea angajaților din instituțiile de control ale statului"

Deputatul liberal Daniel Olteanu avertizează asupra riscului producerii unui precedent care vizează toate instituțiile de control ale statului, în condițiile în care angajații ANAF pot primi, de la finele anului trecut, stimulente financiare dintr-un fond alimentat din patru categorii de surse. Olteanu susține că, în acest mod, contribuabilii pot deveni ținta unor acțiuni abuzive de verificare, care îndepărtează ANAF de adevăratul rol pe care trebuie să îl aibă, acela de a stimula și crește conformarea voluntară, și nu de a amenința și sufoca întreprinzătorii cu sancțiuni și controale.

14 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
"CNAIR confirmă sabotajul Guvernului: singurele proiecte în execuție ale Ministerului Transporturilor în Moldova, reabilitarea unor tronsoane din DN 18, au primit fonduri insuficiente în 2018"

Deputatul liberal Daniel Olteanu acuză din nou, în Parlament, politica de sfidare a Guvernului la adresa Moldovei, regiune depopulată și vitregită de alocări pentru mari proiecte de infrastructură, politică pe care o numește ″un adevărat atentat la siguranța națională″.

8 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
În 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, București – Albița – Chișinău trebuie să fie Autostrada Unirii celor două capitale românești

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra responsabilității pe care o are actualul Guvern, în Anul Centenarului, cu privire la construcția Autostrăzii București – Albița – Chișinău, un obiectiv cu semnificație istorică pentru romȃnii de pe ambele maluri ale Prutului, care nu este prevăzut în Master Planul General de Transport al Romȃniei.

28 februarie 2018 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Adresată domnului președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și domnului președinte al Senatului , Călin Popescu - Tăriceanu, lideri ai Coaliției de guvernare

Stimați Domni Președinți,

Realism, apoi festivism!

Am urmărit cu multă atenție declarațiile dumneavoastră din ultimele zile, referitoare la modul în care România se prezintă la momentul Centenarului, dar și la acțiunile care trebuie să accentueze semnificația acestui eveniment.

25 ianuarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Nu multinaționalele, ci guvernele și politicienii care s-au perindat la putere poartă răspunderea pentru șomajul și subdezvoltarea Regiunii Nord-Est!

Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur afirmațiile făcute recent de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit cărora companiile multinaționale se fac vinovate de rata ridicată a șomajului din zona Moldovei. Olteanu susține că astfel de declarații sunt ʺrupte de realitateʺ și că nu fac decȃt să abată atenția de la principalii responsabili pentru situația în care se află Regiunea de Nord-Est, cel mai afectată de sărăcie și șomaj – guvernele și politicienii care au abandonat această zonă.

5 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺLa 100 de ani de la Marea Unire, România are obligația de a readuce la viață, anual, printr-un program național, cele mai sărace comunități localeʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu solicită Guvernului să-și asume obligația, la 100 de ani de la Marea Unire, de a salva cele mai sărace comunități din Romȃnia. Concret, Olteanu propune susținerea celor mai sărace 100 de comunități locale, prin intervenția directă a Guvernului, în cadrul unui program național. Comunitățile ar urma să fie selectate anual, pe baza unor criterii precum accesul la servicii de sănătate, ponderea populației apte de muncă neocupate, ponderea angajaților din totalul populației apte de muncă sau rata de abandon școlar.

29 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Dovada maximă a umilinței - ambulanțele abandonează misiunile de salvare, pentru că guvernanții au condamnat județul Vaslui

Deputatul liberal Daniel Olteanu acuză politica programată de sărăcire și izolare a județului Vaslui, unde starea avansată de degradare a infrastructurii de drumuri locale și comunale face imposibilă, în condițiile meteo specifice sezonului rece, intervenția ambulanțelor. Olteanu susține că umilința și batjocura la care sunt supuși vasluienii din comunitățile izolate, care sunt deseori transportați pe brațe de localnici sau cu căruța, pȃnă la locul în care rămȃn blocate mașinile de salvare, demonstrează lipsa de responsabilitate și de preocupare a guvernanților pentru zonele sărace, de unde lipsesc marile investiții și pe care statul le vrea depopulate.

21 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺAjutoarele sociale din Vaslui, de zeci de ori mai mici decât subvențiile de care beneficiază Bucureștiulʺ
Deputatul liberal Daniel Olteanu acuză propagarea „legendei” conform căreia ajutoarele sociale plătite în județul Vaslui reprezintă o piatră de moară în calea dezvoltării Romȃniei.
14 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Angajatorii din Vaslui și din celelalte zone subdezvoltate trebuie să fie prioritate națională

Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur politica promovată de actualul Executiv, care sabotează mediul de afaceri din județul Vaslui și zonele subdezvoltate, unde, în loc de sprijin din partea statului, întreprinzătorii au parte de măsuri care descurajează puținele inițiative private din aceste regiuni. Olteanu solicită transformarea angajatorilor vasluieni, care abia supraviețuiesc piedicilor birocratice și competiției cu firmele din București și din județele în care statul a investit masiv, în prioritate națională. În cadrul unei declarații în Parlament, deputatul liberal a atras atenția asupra provocărilor la care sunt supuși întreprinzătorii din județul Vaslui.

7 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺMoldova, regiunea care plătește deja taxa de solidaritateʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur intenția Guvernului de a introduce, de la începutul anului viitor, o așa-zisă ʺtaxă de solidaritateʺ, în valoare de 2%, care urmează să fie achitată de către angajatori, raportat la fondul de salarii. Deputatul liberal susține că Moldova, o regiune abandonată de toate guvernările și privată de mari investiții în infrastructură, inclusiv în 2017, plătește de 25 de ani o „taxă de solidaritate” care are ca destinație investițiile în București și regiunile dezvoltate, într-un cuantum care depășește limita suportabilității. În cadrul unei declarații susținute în Parlament, deputatul liberal a atras atenția că rezultatele politicii de sărăcire și depopulare a județului Vaslui, care contribuie la bugetul de stat cu mai mult decȃt primește, sunt dezastruoase, și că moldovenii continuă să plătească scump, în valută și în resurse umane, pentru incompetența guvernanților.

24 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL de Vaslui꞉ ʺStart Up Nation, un program care are ca rezultat creșterea decalajelor între regiunile bogate și cele sărace din Romȃniaʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra dezechilibrelor în dezvoltarea regională, care sunt alimentate nu doar prin alocările de fonduri destinate infrastructurii de transport, ci și prin finanțările care vizează tinerii și susținerea inițiativelor de antreprenoriat.

17 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Incompetența și minciuna de la vȃrful Ministerului Transporturilor, măsura guvernării PSD

Deputatul liberal Daniel Olteanu îl acuză pe ministrul Transporturilor, Răzvan - Alexandru Cuc, de incompetență și minciună, ca urmare a modului iresponsabil în care acesta gestionează proiectul Variantei ocolitoare Bȃrlad, investiție amânată în mandatul lui Cuc, dar exploatată de PSD din punct de vedere electoral.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Deputatul Daniel Olteanu cere ministrului Energiei măsuri dure față de Delgaz Grid (fostul E.ON) pentru investițiile asumate dar nerealizate

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra modului evaziv și iresponsabil în care ministrul Energiei, Toma Petcu, tratează problemele legate de furnizarea energiei electrice, cu care se confruntă frecvent locuitorii din Moldova, reacționȃnd în schimb, cu promptitudine, în ceea ce îi privește pe locuitorii din vestul țării.

26 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ ʺScutiri de taxe și impozite, nu amenzi pentru cel mai important investitor din țara noastră, romȃnii din străinătateʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra politicii iresponsabile, de alungare a conaționalilor, promovată de statul romȃn prin măsurile abuzive cuprinse în noul Cod Fiscal. Olteanu susține că romȃnii de peste granițe reprezintă cel mai important investitor din țară, și că aceștia trebuie să fie tratați cu respect pentru zecile de miliarde de euro trimise acasă, în orașele și satele sărăcite de incompetență și furt.

19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺAmenzile și dosarele penale care li se pregătesc românilor plecați în străinătate, un abuz incredibil!ʺ
Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur modul în care statul romȃn intenționează să își pedepsească cetățenii plecați în străinătate, care, începȃnd din 2018, riscă să plătească amenzi dacă nu completează un formular prin care își declară rezidența fiscală.
13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺIncompetența de la nivelul Ministerului Transporturilor, descoperită și de prim-ministrul Mihai Tudoseʺ

Salut decizia domnului prim-ministru Mihai Tudose de a prezenta public incompetența de la nivelul Ministerului Transporturilor în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Sper ca Autostrada Comarnic - Brașov să fie construită cât mai repede, pentru că declarația premierului - „am găsit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem să-l implementam cât mai repede” - evidențiază clar haosul din cadrul instituției responsabile de infrastructura României.

8 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ ʺCentenarul Marii Uniri nu face decât să arate cât de departe e Vasluiul de Alba Iuliaʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra discrepanțelor regionale accentuate între Moldova, cea mai săracă zonă a țării, care nu beneficiază nici în 2017 de execuția unor mari proiecte ale Ministerului Transporturilor, și Vestul Romȃniei, care are parte aproape anual de inaugurări ale unor tronsoane de autostradă.

5 septembrie 2017 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
adresată ministrului Educației Naționale, domnul Liviu Pop
Copiii vasluieni au nevoie de drumuri pe care să poată circula microbuzele școlare, nu de manuale de educație fizică

Domnule ministru Liviu Pop,

Unul dintre cele mai mari păcate ale unui politician ajuns într-o funcție de demnitate publică este decuplarea de la realitate. Nu există o altă explicație pentru intențiile dumneavoastră de a scoate pe piață un manual sau manuale pentru disciplina educație fizică, în condițiile în care există copii cărora le este, pur și simplu, blocat accesul la educație.

1 august 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Infrastructura din Moldova și „trântorii oportuniști” din PSD

Constat încă o dată, cu surprindere, că reprezentanții PSD care sunt responsabili cu starea infrastructurii din Moldova au timp de răfuieli în partid, în condițiile în care Regiunea Nord - Est bifează încă un an de eșecuri în materie de lucrări executate.

25 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Premierul Sorin Grindeanu este complice la dezastrul care amenință sistemul național de urgență!

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra atitudinii iresponsabile a prim-ministrului Sorin Grindeanu, care a amȃnat pe termen nedefinit reînnoirea parcului auto la serviciile județene de ambulanță și la serviciul SMURD, pentru că Guvernul pe care îl conduce nu a prevăzut sumele necesare în bugetul de stat aprobat la începutul acestui an.

7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
«Sorin Grindeanu trebuie să se decidă꞉ este prim-ministrul Romȃniei sau premierul unui singur județ?»
Deputatul liberal Daniel Olteanu îi transmite premierului Sorin Grindeanu că Romȃnia are nevoie de un prim-ministru care să își asume responsabilitatea față de toți locuitorii țării, în egală măsură, și nu doar față de unii dintre aceștia, timișorenii, despre situația cărora șeful Guvernului a cerut să primească zilnic informații.
30 mai 2017 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 23 septembrie 2021, 5:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro