Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
florian.neaga@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Florian-Claudiu Neaga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Grupului de prietenie cu Republica Tunisiană din Parlamentul României, domnul deputat Florian-Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)

Președintele Grupului de prietenie cu Republica Tunisiană din Parlamentul României, domnul deputat Florian-Claudiu Neaga, alături de membri ai grupului, domnul senator Császár Károly Zsolt, domnul senator Cernic Sebastian, domnul deputat Lungoci Dumitru-Lucian, domnul deputat Căuș Vasile-Aurel și domnul deputat Floroiu Ionel, au avut o întâlnire miercuri, 16 iunie, la Palatul Parlamentului, cu E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România.

Președintele Grupului i-a mulțumit E.S. d-nei Ambasador că a acceptat invitația de a avea o primă reuniune cu membrii Grupului parlamentar de prietenie, reconstituit în urmă cu puțin timp pentru Legislatura 2020-2024.
Cu această ocazie, au fost evidențiate bunele relații dintre România și Tunisia, dar și dorința extinderii dialogului și a cooperării în plan bilateral și regional, în mai multe domenii: educație, cultură, securitate, apărare, sănătate, justiție.
De asemenea, a fost subliniată importanța diplomației parlamentare care are un rol deosebit în procesul de dezvoltare a relațiilor cu Tunisia, unul dintre principalii parteneri ai României în regiunea Africii de Nord, având în vedere că dialogul la acest nivel dispune de instrumente eficiente pentru susținerea cooperării bilaterale.
În contextul apropiatei aniversări a 60 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale dintre cele două țări, membrii grupului și-au exprimat speranța că situația sanitară va permite realizarea unor vizite atât în Tunisia cât și în România.
E.S. doamna Ambasador Raja Jhinaoui Ben Ali a salutat, la rândul său, stadiul relațiilor bilaterale și a exprimat dorința intensificării contactelor în cele mai importante domenii, precum și a realizării de întâlniri și vizite regulate, la nivel parlamentar, guvernamental sau al administrațiilor locale. A mai exprimat disponibilitatea pentru stabilirea de contacte și înfrățirea între localități din Tunisia cu cele din România, dar și susținerea pentru numeroase proiecte care se află în desfășurare, în spiritul intensificării cooperării între cele două țări. De asemenea, Excelența Sa a menționat importanța organizării dar și a participării României la cel de-al 18-lea Sommet al Francofoniei, găzduit de Tunisia la Djerba, în noiembrie 2021, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de Francofonie.
Ambele părți au convenit organizarea unei întâlniri, cât mai curând, între Grupurile de prietenie din Parlamentele celor două țări, în format online, și stabilirea unui calendar de întâlniri între Grupul parlamentar de prietenie și Ambasada Tunisiei în România.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 4 iulie 2022, 18:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro