Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
florian.neaga@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Florian-Claudiu Neaga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Florian-Claudiu Neaga (Grupul parlamentar al PSD)
Conferința CREDING-9, Educația inginerilor pentru societatea viitorului

În calitate de membru al Comisiei pentru știință și tehnologie din Camera Deputaților, în data de 16 decembrie am participat la Conferința CREDING-9 ,,Educația inginerilor pentru societatea viitorului'', organizată de Coaliția Română pentru Educație în Inginerie și Universitatea Politehnica București.

În cadrul conferinței, au prezentat alocuțiuni președintele Coaliției CREDING, acad. Ioan Dumitrache, rectorul Universității Politehnice din București, prof. univ. Mihnea Costoiu, președintele Senatului Universității Politehnice București, prof. univ. Tudor Prisecaru, prof. univ. Radu Munteanu, prof. univ. Romeo Resiga, conf. univ. Alexandru Stanila.
Conferința și-a propus să dezbată principalele aspecte ale formării și educării inginerilor în contextul provocărilor determinate de schimbările sociale, economice, culturale apărute în societate, cât și ale noii revoluții tehnologice, astfel încât să se identifice acțiuni eficiente pentru creșterea calității procesului de pregătire a viitoarelor generații de ingineri.
Concret, temele principale abordate au vizat: susținerea abordării STEM în învățământul preuniversitar, reorganizarea ciclului de licență și a celui de masterat în universitățile tehnice, oportunitatea introducerii doctoratului industrial, inadecvarea formei curente de evaluare a programelor de studii în învățământul tehnic, forma de evaluare a activității cadrelor didactice din cadrul universităților tehnice în vederea promovării, o formulă mai adecvată pentru finanțarea universităților tehnice.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 1 iulie 2022, 16:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro