Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
dan.barna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ilie Dan Barna > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ilie Dan Barna (Grupul parlamentar al USR)
România are nevoie de investiții americane în zona securității energetice și a surselor de energie alternativă

Dan Barna, președintele USR și vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, a transmis joi, 5 martie, în contextul audierilor din Comisiile reunite pentru politică externă a domnului Bogdan Aurescu, propus pentru funcția de ministru al afacerilor externe, un îndemn pentru creșterea investițiilor în zona securității energetice și a surselor de energie alternativă.

”În contextul problemelor tot mai mari legate de poluare și a nevoii permanente de creștere a independenței energetice în regiunea noastră, investițiile aliaților trebuie tratate cu prioritate. România are mult potențial în zona energiei regenerabile”, a transmis președintele USR.
Raportându-se la dialogul purtat cu domnul Aurescu, vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a exemplificat prin ”discuțiile care se poartă cu partenerii noștri strategici, Statele Unite ale Americii, în ce privește investiții americane în energie nucleară civilă. În acest sens i-am adresat astăzi și domnului ministru Aurescu o întrebare referitoare la discuțiile purtate și la calendarul existent cu privire la aprofundarea cooperării strategice în domeniul energetic dintre România și SUA, cu precădere în ce privește construcția reactoarelor 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă”.
”Cred că datoria Ministerului Afacerilor Externe este de a informa în permanență Parlamentul și opinia publică cu privire la prioritățile României, iar eforturile diplomatice trebuie direcționate întotdeauna în direcția sprijinului față de domeniile de importanță strategică pentru noi”, a concluzionat președintele USR.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 7 august 2020, 3:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro