Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Eduard-Andrei Popica > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Ana-Loredana Predescu (Grupul parlamentar al PSD)
Încurajez cititul prin susținerea reducerii TVA-ului la 5% și pentru cărțile electronice și prin alocarea de vouchere pentru cărți și manuale

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal), afiliat Grupului parlamentar al PSD, s-a alăturat colegilor parlamentari din USR PLUS, PNL și PSD pentru a iniția un proiect de lege potrivit căruia atât manualele școlare, cărțile, ziarele și revistele în format fizic, cât și cele în format audio, multimedia sau electronic, să beneficieze de TVA de 5%.

Astfel, de la 1 ianuarie 2022, cărțile și manualele în format electronic ar putea avea un preț redus.
„Mi-am propus ca în acest mandat de parlamentar să încurajez lectura. Acesta a fost doar un prim pas. Susțin acest proiect legislativ deoarece facilitează cititul, mai ales pentru tinerii din ziua de azi care sunt mult mai obișnuiți cu utilizarea dispozitivelor și a gadgeturilor, decât cu mersul la bibliotecă.
Voi reveni cu un alt proiect de lege care constă în acordarea de vouchere elevilor pentru achiziționarea de cărți și manuale școlare.
În România, există doar aproximativ 9.500 de biblioteci, iar în 1990 erau peste 16.000. Românii dedică numai 5 minute pe zi cititului și doar 6,2% dintre aceștia se raportează la lectură ca la o modalitate de a-și petrece timpul. Sursele sunt oficiale.
Este de datoria noastră, a parlamentarilor și a părinților, totodată, să schimbăm această statistică negativă”, a declarat deputatul de Brașov, Ana-Loredana Predescu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 august 2022, 18:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro