Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
cristina.pruna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Cristina-Mădălina Prună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Mădălina Prună (Grup USR)

Miercuri, 26 aprilie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, doamna deputat Cristina Mădălina Prună, membră a Delegației Parlamentului României la APCE, a susținut un discurs în cadrul dezbaterii cu tema „Amenințarea valorilor europene: creșterea populismului, xenofobiei, antisemitismului și a islamofobiei în Europa”.

Domnia sa și-a exprimat îngrijorarea că noul tip de populism care se răspândește în Europa și în lume este mai agresiv decât în trecut și promovează speranțele false și frica irațională, în detrimentul valorilor europene de bază, precum drepturile omului, statul de drept, diversitatea și unitatea.
„Noul tip de populism se folosește de multe ori de referendumuri ca instrumente de legitimitate democratică falsă, susținută de decizii emoționale pe termen scurt, în loc să implementeze politici durabile pe termen lung. Este evident cât de toxic poate fi acest tip de populism și începem să vedem efectele sale peste tot în lume. În Franța, o țară care are la bază principii precum egalitatea, libertatea și fraternitatea, patru din zece alegători au ales un candidat extremist la alegerile prezidențiale, ceea ce ar trebui să ne aducă aminte că nu există garanții pentru democrație, ci trebuie să luptăm pentru aceasta în fiecare zi”, a declarat deputatul USR Cristina Prună, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
Totodată, doamna deputat a subliniat în cadrul discursului că misiunea parlamentarilor ar trebui să fie găsirea unei modalități de a crea în rândul oamenilor speranțe care se bazează pe principii cu adevărat democratice și pe soluții raționale și plauzibile. Aceasta este singura modalitate de a lupta pentru valorile și principiile europene și pentru a împiedica politica urii și a divizării.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 8 august 2020, 1:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro