Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
cristina.pruna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Cristina-Mădălina Prună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
România a fost și rămâne un susținător al parcursului european și euroatlantic al Georgiei

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit joi, 19 aprilie 2018, cu Vakhtang Makharoblishvili, adjunct al ministrului afacerilor externe responsabil pentru relații europene și integrarea europeană a Georgiei. La întâlnire a fost prezent ambasadorul Georgiei la București, E.S. Dl Nikoloz Nikolozishvili, precum și membri ai Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, doamnele deputat Cristina-Mădălina Prună și Adriana Diana Tușa.

Discuțiile dintre oficiali s-au purtat pe teme de interes cu privire la buna calitate a relațiilor bilaterale, inclusiv în ceea ce privește dimensiunea parlamentară, diversificarea comerțului bilateral și a cooperării economice, Georgia fiind partenerul principal al României în zona Caucazului de Sud.
România a fost prima țară dintre cele 28 de state membre UE care a ratificat Acordul de asociere între Uniunea Europeană și Georgia, împreună cu crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).
Ambele părți au convenit asupra necesității continuării și diversificării dialogului parlamentar, atât în plan bilateral, cât și în cadrul organizațiilor parlamentare internaționale în care România și Georgia sunt membre.
Ministrul Makharoblishvili a exprimat dorința de a avansa și intensifica eforturile bilaterale pentru dezvoltarea și multiplicarea rutelor energetice și de transport, de-a lungul coridorului Marea Neagră - Marea Caspică și în relație cu vecinătatea extinsă.
De asemenea, Angel Tîlvăr a subliniat faptul că țara noastră rămâne o susținătoare a intensificării schimburilor politice, economice și comerciale, atât la nivelul UE, cât și în planul relației româno-georgiene: “România a fost și rămâne un susținător al parcursului european și euroatlantic al Georgiei, iar Parteneriatul Estic și Politica de Vecinătate se află pe lista de priorități ale mandatului Președinției României la Consiliul UE, în primul semestru din 2019”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 8 august 2020, 1:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro