Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
cristina.pruna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Cristina-Mădălina Prună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Mădălina Prună (Grupul parlamentar al USR)
Uniunea Salvați România condamnă iresponsabilitatea din cauza căreia s-a produs un nou accident soldat cu victime umane în mina Lupeni

Deputata USR Cristina Prună condamnă iresponsabilitatea guvernanților din cauza căreia s-a produs un nou accident soldat cu victime umane în mina Lupeni. Ieri dimineață, doi mineri au fost surprinși de o surpare de pământ. Unul dintre aceștia nu a supraviețuit accidentului. Celălalt a reușit să supraviețuiască.

Iresponsabilitatea guvernanților PSD este evidentă prin superficialitatea cu care aceștia tratează tragediile care se petrec în minele din Valea Jiului. Această superficialitate se manifestă sub forma lipsei investițiilor în subteran din ultimele patru decenii, nerespectarea programului de închidere a minelor și nerespectarea nici a celor mai elementare norme de protecție și siguranță a muncii sunt principalele cauze ale acestor teribile accidente de muncă.
În ianuarie, parlamentarii PSD au râs atunci când le-am cerut socoteală pentru modul în care și-au bătut joc de oamenii care lucrează în mină. Pentru ei, 5 decese, la vremea aceea, în subteran, în doar câteva luni, era doar statistică. Ultimul accident care a avut loc la Lupeni s-a soldat, în toamna anului trecut, cu 2 decese. Apoi au mai murit 3 mineri în urma unui accident la mina Uricani. În luna mai a acestui an încă un miner a decedat la mina Livezeni, în urma unui alt accident. Numărul celor decedați se ridică la 6 în doar 10 luni!, a declarat deputata USR Cristina Prună, membră a Comisiei de industrii și servicii.
Autoritățile locale sunt datoare să vină cu un plan concret ca să salveze economic și social Valea Jiului. Comisia Europeană a pus la dispoziție instrumente financiare pentru a ajuta această zonă să nu devină o epavă după ce va fi oprită producția de cărbune de la Complexul Energetic Hunedoara. Pentru valorificarea acestor instrumente financiare este nevoie de implicarea actorilor politici și a celor din societatea civilă, seriozitate și viziune dincolo de un ciclu electoral.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 8 august 2020, 1:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro