Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
cristina.pruna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Cristina-Mădălina Prună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al USR, doamna deputat Cristina-Mădălina Prună
Votul moțiunii împotriva ministrului Finanțelor arată că doar Opoziției îi pasă de capitalul românesc

Votul de astăzi cu privire la moțiunea simplă inițiată de USR și susținută de PNL și PMP împotriva ministrului de Finanțe, Orlando Teodorovici, a demonstrat că doar Opoziția este cu adevărat interesată de capitalul romanesc.

Cel mai grav efect imediat al OUG114 a fost amânarea celei mai importante investiții în economia românească, exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Apoi, companiile din telecom au anunțat majorarea tarifelor iar piața bancară și piața energetică sunt blocate de patru luni de zile întrucât nu știu ce se va întâmpla de la 1 aprilie. În plus, românii nu știu cum va fi afectată contribuția lor la Pilonul 2!
„Coaliția PSD-ALDE, prin maniera în care a gestionat această OUG114, a lăsat în urma ei o dâră urâtă, care seamănă a șantaj. După ce, în iarnă, trioul Dragnea - Vâlcov - Teodorovici dădea de pământ cu sectoarele strategice ale economiei, acum, în primăvară, domnul Dragnea o ia la pas prin țară ca un profet mințind oamenii că deschide mine, aprozare și că va curge lapte și miere. În timpul acesta, specialiștii în ale economiei și fiscalității promit că vor transforma lăcomia în hărnicie. După amnistia fiscală anunțată, harnici vor fi numai băieții deștepți ai domnului Vâlcov. PSD a recunoscut, astăzi, în plen că, de fapt, această ordonanță a fost dată cu dedicație pentru Ioan Niculae”, a spus Cristina Prună, liderul Grupului parlamentar USR din Camera Deputaților.
USR consideră că, între mediul economic și cel politic trebuie să existe o relație bazată pe încredere reciprocă și predictibilitate. Statul are instituții care să prevină și să sancționeze dur derapajele mediului privat, dacă acestea survin. Relația aceasta dintre stat și mediul privat nu se va restabili decât prin abrogarea OUG114, nu printr-un compromis negociat în spatele ușilor închise.
„România nu are nevoie de politruci care să se bage cu bocancii în viața economică a românilor, așa cum au făcut-o cei trei. Este tragic că repetăm experiența profund negativă de la Legea Offshore. Cred că ați văzut cu toții cum, după adoptare, “au curs” banii în economia românească. Altfel, o să ajungem să avem o țară guvernată prin edicte, ca pe vremea Antichității. Nu ar trebui să dăm niciunui politician drept de viață și de moarte asupra economiei românești și asupra bunăstării cetățenilor. Cei care trebuie să decidă sunt consumatorii, iar instituțiile de control ale statului, cu funcționari publici plătiți regește, ar trebui să își facă treaba, nu să contribuie, cu capul plecat, la transpunerea în lege a unor măsuri anti-românești! Dacă nu pot să-și facă datoria, să plece toți!”, a mai spus Cristina Prună.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 8 august 2020, 1:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro