Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
ana.predescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ana-Loredana Predescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (Grupul parlamentar al PSD)
Domnule ministru al Sănătății, acționați! Formați rapid stocuri de teste antigen, pe bază de probă de salivă pentru elevi și cadrele didactice!

În situațiile viitoare în care vor mai exista elevi confirmați pozitiv, dispuneți testarea celorlalți colegi de clasă cu teste antigen, pe bază de salivă, neinvazive, pentru copii.

În felul acesta nu va trebui să închidem școlile pentru 14 zile. Testând, se pot izola cazurile pozitive, acei elevi vor rămâne să studieze online de acasă, în timp ce clasa va rămâne deschisă, iar cursurile vor continua pentru restul colegilor din clasă.
Așa cum Guvernul francez va realiza circa 300.000 de teste antigen, cu probă de salivă, pentru elevi și profesori, iar Ministerul Educației din Austria pune la dispoziția elevilor și cadrelor didactice 5 milioane de teste antigen, gratuite, pentru a se efectua în fiecare zi de luni a săptămânii, la fel și Guvernul României, prin ministerele de resort, poate achiziționa și pune la dispoziția unităților de învățământ astfel de teste pentru a asigura accesul la educație copiilor.
Nu pot decât să apreciez intenția ministrului Educației de a ține deschise școlile cât mai mult timp, dar, totodată, trebuie să se asigure că acționează rapid și eficient, prin dispunerea de teste rapide, pe bază de salivă, în unitățile de învățământ unde este nevoie.
Momentan, la doar 5 zile de la redeschiderea școlilor și ținând cont de perioada de incubație a virusului, nu se poate afirma sub nicio formă că școlile reprezintă focare de răspândire a virusului.
Este de datoria noastră, a tuturor, a părinților, a cadrelor didactice și a autorităților, să fim responsabili și să acționăm rapid și corect pentru a preveni formarea de focare în școli, fapt ce va conduce automat la reînchiderea școlilor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 iulie 2022, 8:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro