Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
ana.predescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ana-Loredana Predescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (Grupul parlamentar al PSD)
Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov, susține alocarea a 7 miliarde de lei din fondurile nerambursabile pe PNRR, pentru educație

În cadrul dezbaterii „Educația în Planul Național de Redresare și Reziliență”, Ana-Loredana Predescu, membru al Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, a susținut alocarea a 10% din fondurile nerambursabile destinate României pentru 2021-2027 prin acest Plan, pentru palierul dedicat educației.

Potrivit deputatului de Brașov, alocarea de 10% se transpune în suma de 1,4 miliarde de euro sau aproximativ 7 miliarde de lei, fonduri nerambursabile, ce pot fi dedicate transportului elevilor, modernizării infrastructurii didactice și îmbunătățirii condițiilor de studiu.
„Alocarea celor 1,4 miliarde de euro, fonduri nerambursabile, pe care am susținut-o se circumscrie celor patru priorități pe care le-am asumat în calitate de deputat, membru al Comisiei pentru învățământ.
Am susținut faptul că o parte din banii nerambursabili ce se vor aloca prin Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie să fie direcționați pentru a se asigura transportul gratuit al elevilor care nu se pot școlariza în localitățile din care provin, fapt ce ar contribui la diminuarea abandonului școlar.
Introducerea orelor de educație antreprenorială în școlile de arte și meserii ce s-ar putea transpune ulterior în mici afaceri.
Totodată, introducerea orelor remediale și digitalizarea sistemului educațional sunt alte priorități asumate la începutul acestui mandat.
PNRR poate fi un real sprijin pentru învățământ, pentru elevi, pentru profesori, dar și pentru dezvoltarea socio-economică a României, dacă alocările se realizează ținând cont de beneficiile pe care aceste investiții le vor genera în viitor. Educație înseamnă progres”, a adăugat Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov.
Context
Mecanismul de Redresare și Reziliență oferă sprijin statelor membre UE pentru a face față provocărilor generate de Criza Covid19 și consecințelor economice.
România poate beneficia prin acest mecanism de aproximativ 30,5 miliarde de euro compuse din:
  • 13,8 miliarde de euro sub formă de granturi și
  • 16,7 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.
    Pentru utilizarea instrumentului de finanțare MRR, fiecare stat membru al UE trebuie să elaboreze propriul Plan de Redresare și Reziliență (PNRR) prin care își stabilește domeniile prioritare de investiții în scopul ieșirii din criză, relansării economice și creșterii capacității de reziliență. România se află în această etapă.
  • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 iulie 2022, 10:41
    Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
    E-mail: webmaster@cdep.ro