Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
ana.predescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ana-Loredana Predescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul Ana-Loredana Predescu a aderat la prima rețea parlamentară internațională pentru educație. Obiectivul: de la meserie, la propria afacere!

Ana-Loredana Predescu, deputat PPUsl, afiliat Grupului parlamentar PSD, membru al Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, a răspuns invitației de a se alătura Rețelei Parlamentare Internaționale pentru Educație (IPNEd).

Împreună cu reprezentanții statelor membre IPNEd, deputatul Ana-Loredana Predescu explorează oportunitatea implementării unui proiect sprijinit internațional, menit să relanseze economia națională afectată de pandemie.
Studii și modele de bune practici din alte state au fost deja furnizate de către membrii IPNEd demnitarului român.
Proiectul constă în însușirea cunoștințelor minime necesare dezvoltării micilor afaceri, ca urmare a introducerii și susținerii orelor de educație antreprenorială în școlile de arte și meserii.
„Am fost onorată să primesc această invitație. Am pornit colaborarea promovând un proiect de suflet, un proiect în care cred cu toată convingerea, respectiv, introducerea și susținerea concretă a orelor de educație antreprenorială în școlile de arte și meserii.
Este un proiect derivat din inițiativa CONAF, al cărui membru am fost, aceea de a sprijini introducerea antreprenoriatului în sistemul național de învățământ.
În contextul în care economia României a resimțit un șoc puternic din cauza pandemiei de coronavirus, PIB-ul a scăzut, numărul șomerilor a crescut, numărul firmelor care și-au închis activitatea a scăzut cu 23,93 % (25.470 de firme) față de aceeași perioadă a anului 2019, consider că apariția micilor afaceri va relansa motoarele economiei României.
Se vorbește din ce în ce mai mult despre nevoia de adaptare a programei școlare la cerințele și nevoile de pe piața muncii.
Prin urmare, consider că un om care învață o meserie necesară, cum este cea de tâmplar, patiser sau sudor, dacă beneficiază de informațiile necesare, își poate transpune meseria într-o mică afacere.
Cercetările arată că tinerii care beneficiază de ore de antreprenoriat, au șanse de 3 până la 6 ori mai mari de a-și deschide o afacere ulterior, într-un anumit moment al vieții, comparativ cu cei care nu beneficiază de educație antreprenorială”, a declarat deputatul Ana-Loredana Predescu.
_______________
Rețeaua Parlamentară Internațională pentru Educație are sediul la Londra și reunește parlamentari din peste 40 de state de pe 5 continente. Prin cele 3 priorități Finanțare-Echitate-Acces la educație, scopul organizației este acela de a sprijini dezvoltarea de politici publice care se transpun în incluziune socială, acces echitabil la educație și promovează oportunități de învățare pe termen lung pentru toții copiii din lume.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 1 iulie 2022, 8:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro