Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
ana.predescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ana-Loredana Predescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Ana Loredana Predescu (Grupul parlamentar al PSD)
Eu renunț la gratuitatea pe transportul feroviar în favoarea unui student. Îi provoc și pe parlamentarii Coaliției să facă la fel!

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), afiliat Grupului parlamentar al PSD, a votat PENTRU menținerea gratuității transportului pe calea ferată pentru studenți, în cadrul lucrărilor Comisiei pentru învățământ care s-au desfășurat, marți, la Camera Deputaților.

În contextul în care parlamentarii PNL-USR-UDMR au respins acordarea gratuității transportului feroviar pentru studenți, deputatul de Brașov a declarat că renunță la „beneficiul” parlamentar de a avea transport gratuit, în favoarea unui student și îi provoacă pe toți parlamentarii coaliției de guvernare să procedeze la fel.
„Am votat cu gândul că fiecare ban acordat elevilor și studenților reprezintă o investiție, nu o cheltuială!
Știați că parlamentarii beneficiază de transport feroviar gratuit, în timp ce studenții vor pierde acest drept?
În aceste condiții, eu renunț la acest „beneficiu” în favoarea unui student și îi provoc pe toți parlamentarii coaliției de guvernare să procedeze la fel. Chiar și Ministerul Finanțelor recunoaște că impactul bugetar al călătoriilor gratuite pe calea ferată este unul extrem de redus, 0,018% din PIB, respectiv 157 milioane de lei. În total, 305 mii de tineri beneficiau de această mobilitate extinsă, ajungând în medie la 35 de călătorii pe an.
Nu consider că de la tineri trebuie să facem economie”, a declarat Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov.

Context:

Prin acest proiect de lege s-a introdus o modificare la Legea educației naționale nr.1/2011, în sensul stabilirii dreptului studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, de a beneficia de tarif redus cu 50% pe parcursul anului calendaristic, pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum și pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și transport intern naval.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 1 iulie 2022, 8:56
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro