Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
ana.predescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ana-Loredana Predescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Ana-Loredana Predescu (Grupul parlamentar al PSD)
Turcan face economie spărgând pușculița copiilor!

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), afiliat Grupului parlamentar al PSD, condamnă ferm decizia Guvernului de a nu acorda copiilor cea de-a doua majorare de alocații, stabilită prin lege, la data de 1 iulie 2021.

Membru în Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților, deputatul de Brașov a declarat:
„Alianța de guvernare a găsit de unde să facă economie! Din banii de alocații ai copiilor! Mi-ar fi rușine să și gândesc o astfel de măsură, cu atât mai mult să o afirm și să o implementez!
Doamna Turcan presupun că aplică același principiu economic și în privința propriei familii: face economie spărgând pușculița copiilor.
Se uită un lucru esențial: banii pentru alocație și pentru educație nu sunt cheltuieli, ci investiții în copiii noștri!
Voi vota în Parlament un proiect de lege pentru creșterea imediată a alocațiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020!”.
Deputatul de Brașov a realizat o analiză comparativă asupra nivelului alocației într-o serie de state membre UE. Astfel, în timp ce, în România, alocația pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani este de aproape 44 de euro, cea mai mică alocație din Uniunea Europeană, un copil din Franța are o alocație cuprinsă între 369 de euro și 403, în funcție de vârsta acestuia. În Olanda, alocația variază în funcție de vârstă, de la 221 de euro până la 316 euro, iar în Austria, un copil primește între 114 euro și 165 de euro, tot în funcție de vârstă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 iulie 2022, 9:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro