Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dan-Răzvan Rădulescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dan-Răzvan Rădulescu (Grupul parlamentar al USR)

Având în vedere procedurile speciale în cadrul cărora se desfășoară votul de astăzi și care au impus limitarea intervențiilor și a dezbaterilor, transmitem pe această cale poziția publică a domnului deputat USR Dan Rădulescu cu privire la votul de învestire a Guvernului Orban III din data de 14 martie 2020:

Astăzi, 470 de măști, 470 de perechi de mănuși și tot atâtea combinezoane alături de sute de teste au fost puse la dispoziția parlamentarilor pentru a vota învestirea unui nou și totuși vechi guvern. În același timp, în România normală, sute de medici, asistenți, mii de oameni se luptă cu riscurile pandemiei, unii așteptând fără rezultat să fie testați.
Parlamentarii nu ar trebui să se bucure de acest privilegiu nejustificat. Și noi, mergem pur și simplu, astăzi, la serviciu, ca orice alt angajat din România. Prioritatea zero ar trebui să fie personalul din linia întîi în combaterea bolii și grupurile vulnerabile! Firesc ar fi ca cei care nu au niciun simptom – febră, tuse seacă, dificultăți respiratorii – să nu se bage în față!
Nu de privilegii avem nevoie, ci de solidaritate!
Prin urmare, nu intenționez să mă testez până când nu voi observa simptomele coronavirusului. Sunt ferm convins că alții au nevoie de puținele teste existente în acest moment, în România!
Invit parlamentarii PSD, PNL, Pro România, PMP, UDMR să se prezinte la vot. România are nevoie de stabilitate și de un front comun împotriva bolii. În acest context, personal, voi vota pentru Guvernul Orban III, chiar dacă nu merită! Interesul oamenilor acestei țări este mai presus de calcule și jocuri politce!
Îndemn populația la calm și respectarea măsurilor de prevenție.
Felicitări jurnaliștilor care au stat în prima linie în aceste momente de teamă generalizată!
Un gând bun față de toți cei care sunt acum la datorie! Prin solidaritate și înțelepciune, vom găsi împreuna, ca popor, calea de a trece peste acest impas!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 5 martie 2021, 16:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro