Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dan-Răzvan Rădulescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dan-Răzvan Rădulescu (Grupul parlamentar al USR)

Inițiativa Comisiei Europene WiFi4EU oferă autorităților locale posibilitatea de a accesa suma de 15.000 euro pentru a asigura accesul gratuit la Wi-Fi în parcuri, piețe și clădiri publice, biblioteci, muzee și centre de sănătate.

Următoarea cerere de proiecte va fi lansată pe data de 03.06.2020, selecția beneficiarilor se va face pe baza principiului „primul venit, primul servit” iar procedura de depunere a solicitărilor este una dintre cele mai simple. Acest program este o șansă în plus pentru elevii din toată țară, inclusiv din mediul rural, să poată accesa platformele de învățământ online și o oportunitate pentru toți cetățenii din localitățile eligibile de a beneficia de conexiunea la internet.
În contextul declanșării pandemiei de Covid-19, în calitate de membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și deputat ales în circumscripția electorală Prahova am folosit atribuțiile și mijloacele legale de care dispun pentru a susține accesul elevilor la tehnologia necesară învățării online, cerând în același timp Ministerului Educației și Cercetării măsuri concrete pentru a nu altera dreptul egal al tuturor copiilor la educație.
Inițiativa Comisiei Europene intitulată WiFi4EU oferă autorităților locale posibilitatea de a facilita accesul gratuit la internet locuitorilor din mediul urban și rural, prin achiziționarea unor echipamente adecvate și instalarea hotspoturile WiFi4EU (puncte de acces wireless) în spațiul public.
Majoritatea localităților din Prahova s-au înregistrat deja pe site-ul dedicat inițiativei. Totuși, pentru a fi sigur că toate autoritățile locale din județ cunosc această inițiativă, am transmis primăriilor care nu figurează în lista solicitanților, o scrisoare de informare privind detalii legate de proiect și o adresa de e-mail la care pot scrie pentru asistență.
Programul este deschis unui număr foarte mare de localități din țară. Pentru detalii, lista beneficiarilor eligibili și pentru înregistrarea ca solicitant, autoritățile locale pot consulta site-ul https://wifi4eu.ec.europa.eu
Această informare a fost realizată printr-o inițiativă la care a contribuit europarlamentarul Nicolae Ștefănuță, căruia îi mulțumesc pe această cale pentru demersurile întreprinse.
Pentru a consulta și alte amănunte legate de fondurile europene, vă invităm să accesați site-ul proiectului O țară ca afară, lansat de colegii noștri, europarlamentarii Cristian Ghinea și Vlad Botoș (http://www.otaracaafara.eu/)
La împlinirea unui an de la ultimele alegeri pentru Parlamentul European, cei 8 europarlamentari ai alianței USR-Plus au publicat un raportul de activitate ce poate fi consultat online, mulțumind cetățenilor pentru încrederea acordată.
https://www.usrplus.ro/raport_detaliat_la_un_an_de_mandat_al_europarlamentarilor_usr_plus
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 5 martie 2021, 15:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro