Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup PC-PLR)
„Maramureșenii din zona Borșa mai au de așteptat mult și bine până la repararea DN 18!”

Deputatul ALDE (PC) Cornelia Negruț s-a interesat pentru maramureșenii săi în legătură cu întârzierile majore ale investiției de reabilitare a DN 18 Moisei-Iacobeni, printr-o interpelare adresată directorului Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Ștefan Neaga.

În mod surprinzător, la interpelarea parlamentarului de Maramureș a răspuns fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, cel care, până nu demult, susținea că toate problemele legate de gestionarea drumurilor naționale din România țin de resortul CNADNR!!! Cornelia Negruț a subliniat, în documentul oficial transmis conducerii CNADNR, că problema derulării contractului privind reabilitarea DN 18 Moisei-Iacobeni, cu licitațiile aferente, este departe de a fi rezolvată, în ciuda asigurărilor date în acest sens de către autorități. „Oamenii din zona Borșa amenință din nou cu proteste de stradă, chiar au cerut măsuri ultimative pentru a forța începerea lucrărilor. Consider că trebuie să urgentați punerea în aplicare a acestei investiții, deoarece, în caz contrar, nerezolvarea problemei ar putea avea consecințe dintre cele mai negative și în plan social, pe lângă cele economice existente deja. După cum bine știți, tronsonul de 89 de kilometri a înregistrat întârzieri majore în execuție, iar ultima variantă se referea la neatribuirea acestuia unui singur constructor. Procedurile sunt oricum greu accesibile oamenilor din zonă, drept pentru care consider că ar fi mult mai bine venită o campanie de informare la fața locului, derulată de CNADNR, pentru a explica localnicilor situația și ceea ce se întâmplă în prezent cu acest proiect”, a spus deputatul conservator în interpelare.
Cornelia Negruț a formulat și câteva întrebări către directorul CNADNR, după cum urmează: 1. Care este stadiul actual al investiției începute și neterminate de reabilitare a DN 18?; 2. În ce termene se află procedurile de evaluare ale comisiei abilitate în acest scop, în vederea începerii efective ale lucrărilor?; 3. Când vor avea loc noile licitații pentru desemnarea constructorilor principali care să efectueze lucrarea?
În răspunsul semnat de ex-ministrul Ioan Rus, deputatul Cornelia Negruț este informat sec: „Contractul de Reabilitare DN 18 Moisei - lacobeni, km 131+627 - km 220+088, semnat în data de 10 august 2011 cu Antreprenorul Shapire Structures 1991 Ltd. a fost reziliat de către C.N.A.D.N.R. S.A. în data de 22 mai 2014, având stadiu fizic de 14.36%. Acest Contract de Reabilitare a DN 18 a fost relicitat, fiind împărțit în 4 Loturi de Lucrări, procedura de achiziție fiind demarată în decembrie 2014. Termenul de deschidere al ofertelor a fost data de 04.03.2015. În prezent, pentru Loturile 1 și 2 sunt în curs ce semnare Contractele, iar pentru Loturile 3 și 4 sunt în curs de transmitere comunicările rezultatului către Ofertanți”.
„În concluzie, oamenii din zona Borșa mai au de așteptat până când instituțiile statului român își vor face treaba și datoria către ei. Sper ca artera respectivă, una de importanță maximă internă și internațională, să fie modernizată până la urmă, iar beneficiarii acestor contracte să fie cu adevărat oamenii din zonă, nu anumiți potentați care au încercat să profite! Cât despre faptul că nu mi s-a răspuns la întrebările venite de la maramureșeni, nu mai am nimic de adăugat”, a declarat deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 16 iunie 2019, 6:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro