Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
„ALDE încurajează dezvoltarea economiei și a capitalului autohton!”

ALDE încurajează dezvoltarea capitalului autohton, fapt ce s-ar putea transpune în realitate imediat după intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, afirmă vicepreședintele formațiunii, deputatul Cornelia Negruț.

Aceasta a anunțat că la nivelul coaliției de guvernare s-a discutat deja devansarea unor măsuri, primele vizate fiind reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, fapt ce ar constitui o importantă gură de oxigen pentru capitalului românesc și întreg mediul de afaceri.
„Potențiala reducere a impozitului pe dividende, decizie susținută de ALDE în cadrul ultimelor discuții din coaliția de guvernământ, va conferi automat un imbold considerabil în vederea reconfigurării și consolidării capitalului autohton, precum și a creșterii puterii de dezvoltare pe termen mediu și lung al acestuia. În ultimii ani, s-a vorbit pe bună dreptate despre o anumită discriminare a capitalului românesc și a investițiilor acestuia, în raport cu cel din străinătate. Este evident că economia noastră națională are nevoie de măsuri de înviorare și creștere, deoarece o economie bazată în majoritate pe capital străin nu poate fi performantă pe termen lung. Trebuie să menținem trendul crescător din ultimii ani al indicelui de creștere economică, ba chiar să îl accelerăm, deoarece avem încă de recuperat importante decalaje față de restul țărilor europene. Avem deci nevoie de o creștere economică anuală cuprinsă între 4 și 5 procente”, a subliniat Cornelia Negruț.
Vicepreședintele ALDE a mai afirmat că, în condițiile deficitului bugetar insuficient, România are nevoie de dinamizarea investițiilor în infrastructură, pentru a evita situații de a fi penalizați de organismele internaționale. „Adoptarea Codului Fiscal de astăzi arată că România poate acționa politic unitar, atunci când este nevoie, iar legea votată astăzi de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, este un prim pas spre transformarea economiei într-una de nivel european, cu rezultate care să se transpună în bunăstarea românilor!”, a conchis deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 octombrie 2019, 19:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro