Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț cere lămuriri privind folosirea noilor permise pentru micul trafic de frontieră dintre România și Ucraina

Recent a intrat în vigoare permisul pentru micul trafic de frontieră, document ce poate fi utilizat la granița dintre România și Ucraina. Până acum însă, doar două femei din Ucraina s-au încumetat să intre în posesia acestui permis, ele cerând accesul în România pe o raza de 30 km din zona punctului de trecere și pentru o ședere neîntreruptă de 90 de zile. Având în vedere noile reglementări semnate de România si Ucraina, sunt sigură că populația din județul Maramureș trebuie să le cunoască, pentru a știi cu exactitate cum trebuie să procedeze pe viitor.

În acest context, adresez domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, următoarele întrebări:
1. Care sunt cele mai importante prevederi ale acordului care stabilește condițiile de desfășurare ale micului trafic de frontieră româno-ucrainene?
2. Ce trebuie să știe cetățenii rezidenți în zona frontierei de stat comune a ambelor țări?
3. Câți români și câți ucraineni au beneficiat de acest document până acum?
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 16 octombrie 2019, 15:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro