Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)

Deputatul ALDE Cornelia Negruț a adresat o interpelare parlamentară doamnei Grațiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, pe tema stadiului depozitului integrat de prelucrare și depozitare a deșeurilor din județul Maramureș.

„Județul Maramureș derulează un ambițios program de implementare a depozitului integrat pentru preluarea deșeurilor casnice și industriale de pe întreg teritoriul. În ultima perioadă însă, se pare că respectivul proiect este în stadiu de blocaj, din cauza anumitor opinii contrare, referitoare îndeosebi la procedura de preluare și transportare a deșeurilor de către autoritățile locale. A existat un punct de vedere al unor Primării, care au specificat că operațiunea de preluare a deșeurilor poate fi lezată de insuficiența punctelor de colectare. În aceste condiții, există voci care spun că unele administrații locale din județ vor să inițieze sisteme proprii de colectare”, a argumentat parlamentarul maramureșean în documentul oficial transmis conducerii MMAP.
În finalul intervenției sale, Cornelia Negruț a adresat o serie de întrebări ministrului Gavrilescu: „Care este contribuția statului român în această investiție, comparativ cu fondurile europene alocate?; Ce poziție are Ministerul Mediului privitor la erorile de comunicare ale părților beneficiare?; Când va fi terminat acest depozit integrat de prelucrare și depozitare a deșeurilor și care este numărul total al cetățenilor care se vor bucura de acest proiect?”.
„Cred că este important ca autoritățile abilitate ale statului să se pronunțe cu privire la o investiție atât de vitală pentru județul Maramureș, astfel încât cu siguranță răspunsul ministrului Mediului va fi edificator”, a conchis deputatul ALDE Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 21 octombrie 2019, 5:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro