Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (gRUP alde)

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, i-a transmis ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, o interpelare parlamentară pe tema facilităților acordate de MADR producătorilor maramureșeni care se asociază.

În documentul oficial, Cornelia Negruț a menționat faptul că legumicultorii din județul Maramureș s-au asociat în vederea unei mai bune reprezentativități și distribuții a produselor acestora pe piață, atât cea locală, cât și cea regională, dar și pentru a putea fi mai puternici în a-și apăra preocupările în raport cu autoritățile.
„Astfel, a continuat deputatul ALDE, s-a înființat Asociația Legumicultorilor din Maramureș, care cuprinde peste 20 de fermieri-legumicultori, posesori ai unor importante suprafețe de terenuri, culturi, magazine, dar au și spatii de desfacere a legumelor în principalele piețe din zonă. Acești producători au înțeles că forma asociativă este cea mai bună formulă de progres, care-i va ajuta pe membri Asociației nu numai să-și urmărească realizarea intereselor, ci și să acceseze mult mai facil fondurile europene aflate la îndemâna acestui sector în prezenta perioadă de referință, 2014-2020”.
În finalul interpelării, Cornelia Negruț l-a întrebat pe Daniel Constantin următoarele, pentru buna informare a legumicultorilor din Maramureș: „1. Care sunt avantajele obținute de legumicultorii din Maramureș după înființarea acestei asociații?; 2. Cum ajută statul astfel de asociații, atât din punctul de vedere al comercializării produselor, cât și a primirii unor beneficii privind plata taxelor din piețele agro-alimentare?; 3. Pot beneficia aceste asociații de scutiri sau alte reduceri în cazul în care își reinvestesc profitul?; 4. Care sunt măsurile fondurilor europene aflate la dispoziția acestor asociații și ce criterii de eligibilitate trebuie să îndeplinească legumicultorii maramureșeni?”.
„Sunt convinsă că asocierea legumicultorilor din Maramureș este de bun augur, pe termen mediu și lung, deoarece vor putea accesa mai ușor fondurile europene existente pentru acest sector, și, de asemenea, își vor putea valorifica mai judicios produsele. Sper ca răspunsul ministrului Agriculturii să ajute Asociația Legumicultorilor din Maramureș în obținerea unor informații suplimentare de care au nevoie”, a conchis liderul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 20 iunie 2019, 8:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro