Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)

Deputatul ALDE de Maramureș, Cornelia Negruț, a susținut în această săptămână, în cadrul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților proiectul de lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia, la care este inițiator împreună cu alți 25 de parlamentari.

Proiectul de lege prevede alocarea sumei de 15.388.700 lei pentru constituirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în municipiul Alba Iulia, județul Alba, suma urmând a fi alocată în tranșe egale pe perioada de ridicare a monumentului, până în 2018. De asemenea, inițiativa vizează autorizarea Ministerului Finanțelor Publice să introducă, anual, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat și în volumul și structura bugetului Ministerului Culturii. Modul de utilizare a sumelor alocate potrivit prezentei legi vor fi controlate de către Ministerul Culturii.
„După ce a fost adoptat de Senat, Comisia juridică din Camera Deputaților a decis, cu unanimitate de voturi, avizarea favorabilă a proiectului de Lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia. În urma dezbaterilor din această săptămână, Comisia pentru buget, finanțe și bănci a decis amânarea adoptării raportului final cu o săptămână, pentru a se verifica unele detalii financiare”, a declarat deputatul ALDE Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 octombrie 2019, 13:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro