Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț vrea să știe care este capacitatea reală a României de a primi imigranți!

Deputatul ALDE de Maramureș, Cornelia Negruț, a trimis o interpelare viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, care a avut ca obiect stadiul actual al centrelor de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil din România.

În materialul oficial transmis conducerii MAI, parlamentarul maramureșean a amintit că România deține câteva centre regionale și locale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil, unul dintre acestea fiind cel din orașul Șomcuta Mare, județul Maramureș.
„Deja autoritățile locale și județene au fost avertizate cu privire la activarea respectivelor centre, cu atât mai mult cu cât unele dintre ele nu au fost niciodată funcționale. După cum știți, țara noastră nu și-a putut impune poziția referitoare la o cotă unică de imigranți, astfel încât vom avea probabil de suportat un număr mult mai mare decât cel pentru care am fi pregătiți”, a mai argumentat Cornelia Negruț.
În finalul interpelării, deputatul ALDE l-a întrebat pe vicepremierul Gabriel Oprea următoarele: „1. Câți imigranți ar putea fi cazați în acest moment în România și câți dintre ei în centrul de la Șomcuta Mare?; 2. Care este capacitatea reală a României de a primi imigranți în acest moment fără a suporta costuri suplimentare?; 3. Care este situația centrelor regionale și locale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil din punct de vedere al pregătirii și dotării lor?; 4. Câte astfel de centre există în România și în ce stadiu se află ele, tehnic, uman și organizatoric?”.
„Am formulat această interpelare pentru că există numeroase controverse în această perioadă, legate de capacitatea țării noastre de a primi un număr sau altul de imigrați, mai ales din punctul de vedere al posibilităților actuale ale României. Consider că, având în vedere caracterul insolit al acestei probleme, autoritățile naționale, regionale, județene și locale trebuie mai întâi să fie pregătite pentru un asemenea aflux de străini, și abia apoi să venim cu declarații oficiale despre desfășurarea operațiunilor propriu-zise referitoare la primirea migranților”, a subliniat deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 octombrie 2019, 3:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro