Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
„Liberalii mimează Opoziția dacă se opun total nefondat adoptării Planului Național de Irigații”

Președintele ALDE Maramureș, deputatul Cornelia Negruț, și-a exprimat consternarea referitor la abținerea parlamentarilor PNL în cazul votului la proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii îmbunătățirilor funciare, în care un punct vital îl constituia Planul Național de Irigații.

^

„Este total de neînțeles modul în care cei din Opoziție au abordat acest demers legislativ de interes național. Proiectul prevedea, între altele, alocarea unui miliard de euro, în următorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a sistemului național de irigații, în vederea reducerii costurilor. La votul final însă deputații PNL s-au abținut în mod inexplicabil, astfel încât legea, una organică, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată”, a afirmat deputatul Cornelia Negruț, într-un comunicat de presă remis marți.
Parlamentarul ALDE a mai adăugat că nu i s-ar părea normal ca ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, să demisioneze în urma acestui gest populist al reprezentanților Opoziției. „Ministrul Agriculturii și-a pus funcția la bătaie în încercarea de a promova această lege vitală pentru viitorul agriculturii românești. Nu cred că Daniel Constantin poate fi considerat vinovat pentru faptul că liberalii nu au știut despre ce este vorba și ce au de votat, așa cum au mărturisit unii dintre ei, fapt cu atât mai grav fiind vorba de un proiect extrem de important”, a precizat deputatul de Maramureș.
Cornelia Negruț susține că Planul Național de Irigații este un program absolut necesar fermierilor români, iar proiectul de lege trebuie scos de sub patimile politice. „Este un proiect fundamental pentru dezvoltarea agriculturii românești. Dacă liberalii așa înțeleg să își desfășoare activitatea în Parlament, blocând fără motiv proiectele care prevăd dezvoltarea țării, atunci cred că nu mai au niciun drept să își aroge falsul rol de opoziție constructivă. Planul Național de Irigații nu este al unui anumit partid, ci o oportunitate fantastică pentru relansarea agriculturii românești, ceea ce înseamnă investiții, noi locuri de muncă, dezvoltare, agricultură de calitate, bani în plus la buget, etc. Sper ca liberalii să renunțe la populismul fără acoperire și să voteze astăzi, în Comisia de Agricultură, și ulterior în plen, acest proiect extrem de important”, a conchis deputatul ALDE Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 18 octombrie 2019, 14:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro