Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)

Particip în aceste zile la Forumul Global al Femeilor Parlamentar din Mexic, unde sunt reprezentate marea majoritate a țărilor lumii.

Delegația Parlamentului României este una consistentă și, în urma dezbaterilor, ne-am dat seama că țara noastră mai are încă multe de făcut sub aspectul reprezentării femeilor în politică și în Legislativ, dar și în ceea ce privește egalitatea de șanse.
Acest eveniment serbează și trecerea a 40 de ani de la primul Congres Global al ONU dedicat Femeilor, găzduit atunci tot de Mexic, iar pe agenda discuțiilor, pe lângă tema egalității de șanse în participarea politică a femeilor, s-au mai abordat și progresele țărilor lumii în această direcție din ultimele patru decenii.
Îmi exprim convingerea că România va reuși în cel mai scurt timp să depășească decalajele existente între noi și celelalte țări ale lumii în ceea ce privește implicarea femeilor în politică, atât în Parlament, cât și în funcțiile executive.
Stă în puterea noastră să reușim!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 14 octombrie 2019, 18:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro