Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț atrage atenția asupra pericolelor expunerii exagerate în saloanele de bronzat

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, s-a adresat ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, printr-o interpelare parlamentară în care atrage atenția asupra riscurilor apariției unor afecțiuni grave din cauza expunerii tinerelor în saloanele de bronzat.

În documentul oficial, Cornelia Negruț a amintit faptul că, în urmă cu câțiva ani, California devenea primul stat american care a interzis accesul minorilor la saloanele de bronzat. „Motivul invocat de autoritățile americane a fost acela că accesul minorilor în astfel de saloane ar conduce la creșterea incidenței îmbolnăvirilor de cancer de piele. Hotărârea Californiei de a interzice accesul minorilor sub 18 ani la solar este a fost considerată a fi o mare victorie în bătălia cu o activitate inutilă, care prezintă riscuri semnificative pentru sănătate, după cum consideră specialiștii americani”, a argumentat deputatul ALDE.
Parlamentarul maramureșean i-a amintit ministrului Bănicioiu că și în România „au existat cazuri în care expunerea minorilor la soarele artificial au avut ca rezultat îmbolnăvirea gravă a multor adolescenți, cu precădere tinerele care recurg la aceste metode”. Nu în ultimul rând, Cornelia Negruț a punctat că în țara noastră încă există lacune grave în ceea ce privește pericolele la care se expun la radiațiile artificiale, îndeosebi liceencele.
Având în vedere aceste aspecte, deputatul ALDE l-a întrebat pe ministrul Sănătății următoarele: „1. Care este situația îmbolnăvirilor înregistrate în ultimii ani în România, și punctual în județul Maramureș, din cauza expunerii în saloanele de bronzat?; 2. Câte saloane de acest fel există în țara noastră și care sunt recomandările specialiștilor referitor la incidența cancerului asupra beneficiarilor acestor servicii?; 3. Intenționați să adoptați măsuri similare precum cele amintite în cazul în care veți remarca apariția unor probleme grave?”
„Consider că o mai bună informare referitoare la activitatea de prevenție în aceste cazuri este absolut necesară. Din dorința de a fi în pas cu moda, foarte multe tinere ignoră timpul optim de expunere în saloanele de bronzat, iar apoi consecințele acestor acte de bravură sunt extrem de dificil de surmontat”, a conchis deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 octombrie 2019, 9:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro