Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)

Deputatul ALDE Cornelia Negruț s-a adresat oficial printr-o interpelare parlamentară ministrului Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, căruia i-a solicitat măsuri privind resuscitarea exploatărilor miniere, atât din țară, cât și din județul Maramureș.

„În ciuda unor progrese înregistrate în ultimii ani, România este încă deficitară în ceea ce privește exploatarea resurselor miniere, respectiv aurul, cuprul, argintul, cu mijloace tehnologice moderne. La această oră, după cum știți, există o serie de proiecte miniere abandonate în România, unele fiind în conservare, altele închise definitiv, între cauze numărându-se și lipsa fondurilor necesare pentru ecologizare. Există anumite perimetre care s-au concesionat, însă companiile statului român se pare că au pierdut teren în fața competiției cu societățile internaționale de profil”, a argumentat parlamentarul maramureșean în documentul oficial trimis conducerii Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.
În finalul interpelării, Cornelia Negruț l-a întrebat pe Mihai Tudose despre situația actuală a perimetrelor miniere din România, în general, precum și a celor din județul Maramureș, și, de asemenea, ce anume face MECT pentru a revitaliza industria extractivă autohtonă.
„Consider că tradiția de secole a mineritului românesc trebuie să fie perpetuată, iar, dacă nu mai putem repara ceea ce s-a distrus, măcar să menținem și să redimensionăm ce mai avem în sectorul minier. Bogățiile și resursele țării noastre sunt cunoscute, încă sunt însemnate, și nu avem voie să le risipim fără a obține beneficii pentru români. Trebuie să lăsăm ceva în urma noastră, pentru viitorul copiilor noștri”, a conchis deputatul ALDE Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 18 octombrie 2019, 15:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro