Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negrut (Grupul parlamentar ALDE)

Deputatul ALDE, Cornelia Negruț, a adresat o interpelare ministrului Transporturilor
Deputatul ALDE de Maramureș, Cornelia Negruț, s-a adresat ministrului Transporturilor, Iulian Matache, printr-o interpelare parlamentară în care îi cere să prezinte stadiul actual al construcției noului pod rutier peste Tisa de la Sighetu Marmației.


„După cum știți, la nivelul Guvernelor României și Ucrainei a fost semnat un acord care presupune construcția unui nou pod rutier peste Tisa, pe raza municipiului Sighetu Marmației. Acordul dintre Guvernul României și Cabinetul de Miniștri din Ucraina prevede, între altele, construcția unui nou pod rutier peste Tisa, respectiv la frontiera dintre cele două țări, între municipiul Sighetu Marmației și Solotvino. Realizarea acestei investiții va relansa legăturile economice dintre România și Ucraina, dar va conduce și la creșterea dezvoltării nord-vestului țării”, a afirmat Cornelia Negruț, în documentul înaintat conducerii Ministerului Transporturilor.
Deputatul ALDE a mai amintit că, deși a trecut mai mult de un an de la încheierea acordului amintit, „lucrurile nu se mișcă deloc, în sensul în care, până acum, nu s-a întreprins nimic în vederea demarării lucrărilor propriu-zise, așa cum mi-au relatat localnicii din Sighetu Marmației”.
În numele maramureșenilor, Cornelia Negruț i-a cerut ministrului Transporturilor să-i răspundă la următoarele întrebări: „1. Este cuprins podul peste Tisa în Master-Planul General de Transport al României?; 2. În ce stadiu sunt în prezent formalitățile de expropriere și obținerea avizelor necesare începerii acestei investiții?; 3. În ce procent este finalizat studiul de fezabilitate aferent realizării podului de la Sighetu Marmației?; 4. Când vor începe efectiv lucrările la acest pod și care este valoarea totală a investiției?”.
„Cred că este important ca autoritățile statului să se țină de cuvânt atunci când lansează anumite promisiuni. Mai ales pentru maramureșeni, cunoscuți ca fiind oameni de cuvânt, acest lucru este fundamental. Maramureșul a fost cam deficitar în ultima perioadă la capitolul investiții realizate, mai ales în ceea ce privește infrastructura, astfel încât o schimbare de viziune, în sens pozitiv, este de așteptat să se producă”, a conchis deputatul ALDE Cornelia Negruț.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 octombrie 2019, 9:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro