Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț cere lămuriri după poluarea accidentală cu ape de mină a râului Săsar

Deputatul ALDE de Maramureș, Cornelia Negruț, a trimis o interpelare parlamentară ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, referitoare la poluarea accidentală cu ape de mină a râului Săsar.

În documentul oficial, parlamentarul maramureșean a amintit incidentul de zilele trecute, când râul Săsar, care traversează o importantă parte a județului Maramureș, inclusiv municipiul Baia Mare, a fost poluat accidental cu ape de mină dintr-un fost tunel de transport al minereurilor.
„Incidentul s-a produs după ce în râu au ajuns ape de mină dintr-o fostă galerie închisa a tunelului minier Cavnic-Șuior-Baia Sprie, din Munții Gutâi. Cazul este anchetat de specialiști, existând temerea ca deversarea să afecteze și alte cursuri de apă, între care și Someșul, aflat la confluența cu râul Săsar”, a precizat liderul ALDE Maramureș.
În urma acestui eveniment, Cornelia Negruț a trimis mai multe întrebări ministrului Mediului: „1. Care sunt concluziile verificărilor efectuate de Garda de Mediu cu privire la poluarea accidentală a râului Săsar?; 2. Ce pedepse prevăd legile în vigoare în astfel de cazuri?; 3. Câte situații de poluare accidentală au avut loc în județul Maramureș în ultimii ani, din cauza fostelor unități miniere, și care au fost măsurile luate de autoritățile din subordinea Ministerului Mediului?”, la care așteaptă răspuns, conform Regulamentului Camerei Deputaților, în termen de 15 zile.
„Cred că problema minelor dezafectate trebuie să preocupe mai mult decât la nivel declarativ instituțiile responsabile ale statului. Am adresat această interpelare la solicitarea maramureșenilor din zona afectată, care mi-au spus că nu este primul incident de acest fel. Avem nevoie de investiții în ecologizarea fostelor perimetre miniere, în așa fel încât să fie evitate orice potențiale accidente pe viitor”, a conchis deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 20 iunie 2019, 8:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro