Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
„Președintele și-a impus acest Guvern nedemocratic, opintit și greoi, după chipul și asemănarea sa”

Grupul Parlamentar al ALDE nu a votat pentru învestitura Cabinetului de miniștri condus de Dacian Cioloș, pentru solidul motiv că instituirea acestui Executiv a eliminat democrația reprezentativă din România, a apreciat marți președintele ALDE Maramureș, deputatul Cornelia Negruț, într-un comunicat de presă.

„Considerăm că nu putem fi partenerii unui Guvern conceput pe genunchi, la cererea unui procent minor al populației României, decis și girat în doar câteva zile de către președintele țării. Prin modul în care astăzi a fost votat acest Executiv de către Parlament s-a mai demontat un mit fals al democrației noastre post-decembriste, cel al deciziei participative a populației. În orice țară democratică, Guvernul se constituie pe baza unei majorități parlamentare, însă, după cum s-au desfășurat lucrurile, se poate observa cu detașare că România are carențe mari în ceea ce priește înțelegerea și, mai ales, punerea în practică a regulilor democratice”, a subliniat parlamentarul ALDE.
Cornelia Negruț a mai adăugat că noul Guvern nu respectă nici opțiunile românilor, dar nici nu poate fi reprezentativ din punctul de vedere al programului de guvernare. „Faptul că președintele și-a impus acest Guvern, aș putea spune după chipul și asemănarea sa, opintit și greoi, ne arată că atât principiile constituționale, cât și drepturile și libertățile cetățenești, pot fi lesne călcate în picioare, fără pic de jenă! Sunt convinsă că românilor le va fi mult mai greu de acum încolo să tolereze un Guvern manevrabil, fără direcție, fără proiecte concrete, un Guvern practic al nimănui și al tuturor, față de situația predictibilă și firească de până acum. În fond, a fost sacrificat un Guvern cu performanțe deosebite, mai ales în plan economic, fiind ales în schimb un Executiv comandat de un singur om! În orice democrație, deținerea puterii de către un singur om poate fi păguboasă, devastatoare chiar!”, a conchis deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 9 iulie 2020, 9:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro