Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)

Cornelia Negruț, deputat ALDE și membru în Comisia parlamentară pentru buget, finanțe și bănci: „După ce a participat la elaborarea și implementarea impozitului pe pierdere prin care s-a ajuns la falimentarea a 250.000 de firme, Gabriel Biriș vrea acum să îi falimenteze și pe români. Guvernul Cioloș nu respectă drepturile și libertățile fundamentale conferite românilor prin Constituție!”

Cornelia Negruț, deputat ALDE și membru în Comisia parlamentară pentru buget, finanțe și bănci, consideră că poziția Guvernului condus de Dacian Cioloș, referitoare la obligativitatea plații CASS chiar și de către persoanele fără niciun fel de venit, exprimată prin vocea lui Gabriel Biriș, secretar de stat din cadrul Ministerului Finanțelor și fost consilier personal al lui Gheorghe Pogea (fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Boc), este una inacceptabilă și încalcă drepturi și libertăți fundamentale ale românilor, garantate de Constituție.
„Consider că nu trebuie să uităm că proaspătul secretar de stat din ministerul Finanțelor Publice, Gabriel Biris, a fost în perioada 2009-2010 consilier al domnului Gheorghe Pogea, ministrul Finanțelor Publice în primul guvern condus de Emil Boc, cunoscut de publicul larg drept «groparul» a peste 250.000 de firme românești în perioada 2009-2010, când a introdus impozitul forfetar. Observăm că Biriș își urmează fostul șef și vrea acum să îi falimenteze pe români, după ce a anunțat că toate persoanele fara niciun venit vor fi obligate să plătească lunar contribuții de asigurări sociale de sănătate (CASS), reprezentând 5,5% din salariul minim pe economie. Acesta a motivat că nimeni nu poate trăi în România timp de 6 luni fără să o sursă de venit, jignind de fapt mii de români care nu pot munci din motive obiective.
Constatăm astfel cu stupoare că Guvernul Cioloș, prin vocea secretarului de stat Gabriel Biriș, îi suspectează de evaziune fiscală pe toți românii care nu au o sursă de venit, fapt ce este nu numai revoltător, dar și discriminator! Este cât se poate de clar că astfel se încalcă prezumția de nevinovăție, garantată de Constituția României. De asemenea, Executivul condus de Dacian Cioloș intenționează se pare să anuleze toate efectele pozitive ale reducerilor de taxe și de impozite, impuse de guvernul anterior, din care ALDE a făcut parte. Ideea cel puțin nepotrivită a lui Gabriel Biriș de supraimpozitare a românilor, prin care se poate spune că se urmărește direct sărăcirea unei părți semnificative a populației, este una inacceptabilă și jignitoare la adresa românilor”, a subliniat deputatul Cornelia Negruț.
„ALDE îl somează public pe premierul Dacian Cioloș să intervină în această problemă și să lămurească public dacă cele trei milioane de români care nu au venituri vor fi condamnați să nu mai poată trăi de pe o zi pe alta”, a concluzionat Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 18 octombrie 2019, 14:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro