Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul Cornelia Negruț informează maramureșenii: „Lucrările la noul pod de la Sighetu Marmației, puțin probabil să înceapă în 2016!”
Ministrul Transporturilor, Dan-Marian Costescu, a răspuns la interpelarea adresată de către deputatul ALDE de Maramureș, Cornelia Negruț, pe tema stadiului actual al construcției noului pod rutier peste Tisa de la Sighetu Marmației.


În documentul oficial înaintat conducerii MT, parlamentarul maramureșean a reamintit acordul semnat între Guvernele României și Ucrainei privind construcția unui nou pod rutier peste Tisa, pe raza municipiului Sighetu Marmației.

„Acest Acord prevede, între altele, construcția unui nou pod rutier peste Tisa, respectiv la frontiera dintre cele două țări, între municipiul Sighetu Marmației și Solotvino. Realizarea acestei investiții va relansa legăturile economice dintre România și Ucraina, dar va conduce și la creșterea dezvoltării nord-vestului țării. Deși a trecut mai mult de un an de la încheierea acordului amintit, lucrurile nu se mișcă deloc, în sensul în care, până acum, nu s-a întreprins nimic în vederea demarării lucrărilor propriu-zise, așa cum mi-au relatat localnicii din Sighetu Marmației”, a relatat Cornelia Negruț în interpelarea sa parlamentară.
În numele maramureșenilor, deputatul ALDE a formulat o serie de întrebări, la care ministrul Transporturilor a răspuns în felul următor:
1. Este cuprins podul peste Tisa în Master-Planul General de Transport al României?: „În urma testării intervențiilor cu Modelul Național de Transport, podul peste Tisa nu a obținut scorul minim al indicatorilor tehnico-economici astfel intervenția nu a fost inclusă în documentul strategic. Totodată Master Planul General de Transport al României prevede intervenții asupra podurilor numai în cazul podurilor dunărene sau în cazul podurilor aflate pe aliniamentul drumurilor Eurotrans, drumuri ce asigură conectivitatea României cu țările vecine.”;
2. În ce stadiu sunt în prezent formalitățile de expropriere și obținerea avizelor necesare începerii acestei investiții?: „Obținerea avizelor necesare începerii acestei investiții, cât și procedurile de expropriere, sunt în stadiu avansat de elaborare, în așa fel încât la finalul contractului de proiectare, respectiv la data de 05 mai 2016, să fie obținute în totalitate.”;
3. În ce procent este finalizat studiul de fezabilitate aferent realizării podului de la Sighetu Marmației?: „Studiul de Fezabilitate este în curs de verificare în vederea aprobării.”;
4. Când vor începe efectiv lucrările la acest pod și care este valoarea totală a investiției?: „După finalizarea proiectului, respectiv în luna iunie 2016 vor începe procedurile de licitație. Lucrările de construcție la acest obiectiv se vor demara după finalizarea licitației, iar valoarea totală a investiției este de aproximativ 21 milioane euro fără TVA.”
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 16 iunie 2019, 19:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro