Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Alături de maramureșeni!

Începutul noii sesiuni parlamentare îmi oferă prilejul de a mă adresa, din nou și direct, maramureșenilor mei! Le mulțumesc pentru tot sprijinul acordat în primii trei ani ai mandatului meu de deputat, cu convingerea că nu i-am dezamăgit și voi fi și în viitor demnă de încrederea și voturile lor.

Vreau să reamintesc articolul 69, alin. (1) din Constituția României, la capitolul „Mandatul reprezentativ”, care spune extrem de explicit: „În exercitarea mandatului, deputații și senatorii sunt în serviciul poporului.” Până acum, întreaga mea activitate parlamentară, socială și caritabilă a fost în sprijinul oamenilor din județul Maramureș. Atât a locuitorilor din Colegiul uninominal nr. 6 Maramureș (compus din municipiul Sighetu Marmației, cu localitățile componente Sighetu Marmației, Iapa, Lazu Baciului, Șugău, Valea Cufundoasă, Valea Hotarului, comuna Bârsana, cu satele Bârsana și Nănești, comuna Câmpulung La Tisa, comuna Giulești, cu satele Giulești, Berbești, Ferești și Mănăstirea, comuna Oncești, comuna Remeți cu satele Remeți, Piatra și Teceu Mic, comuna Sarasău, comuna Săpânța și comuna Vadu Izei, cu satele Vadu Izei și Valea Stejarului), cât și din celelalte localități ale județului.
Îi asigur pe maramureșeni, dar și pe primarii din județ, indiferent de opiniile lor politice, că-i voi reprezenta cu demnitate, onoare și corectitudine și în acest an. Activitatea mea de până acum s-a axat în principal pe munca legislativă, deoarece aceasta este atribuția primordială a unui parlamentar. Statistica oficială a Camerei Deputaților arată că sunt cel mai activ parlamentar din Maramureș, cu 120 de luări de cuvânt în plen, 116 declarații politice, 52 propuneri legislative inițiate, din care șapte sunt deja legi, și 228 de întrebări și interpelări adresate miniștrilor Guvernului. Majoritatea acestora au fost inspirate din problemele și necazurile maramureșenilor, precum și disfuncționalitățile din cadrul instituțiilor statului din județul Maramureș.
Voi rămâne și în acest an consecventă principiilor mele și doresc ca maramureșenii să conștientizeze că dezvoltarea turismului și a agriculturii ne va aduce mult așteptata ieșire din izolarea socială și economică în care acest ținut de basm a fost aruncat pe nedrept! Personal, îmi propun să inițiez o serie de proiecte concrete pentru ca turismul să ocupe locul pe care-l merită în Maramureș, adică să devenim principala atracție a României!
Vă sunt alături oricând și urez tuturor maramureșenilor sănătate, bucurii și un an cu rezultate remarcabile, pe toate planurile!
Vă aștept opiniile, sugestiile, problemele și necazurile pe adresa de e-mail deputatcornelianegrut@gmail.com.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 17 octombrie 2019, 19:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro