Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE, Cornelia Negruț, cere ANT să înceapă noile strategii de atragere a turiștilor străini în Maramureș

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, s-a adresat printr-o interpelare parlamentară președintelui Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, solicitând strategiile guvernamentale privind atragerea turiștilor străini în Maramureș.

„Ați anunțat zilele trecute demararea unor acțiuni concrete privind atragerea unui număr consistent de turiști chinezi și ruși în România. Realizarea acestui deziderat depinde în mare măsură de deblocarea vizelor necesare cetățenilor chinezi care doresc să ne viziteze țara. O situație similară se înregistrează și pentru ruși, astfel încât ar fi de luat în calcul ideea ca vizele turistice să fie rezolvate direct de către operatorii din turism, fără a mai fi nevoie de solicitările către ambasade, ceea ce ar ușura considerabil această procedură”, a subliniat deputatul maramureșean în documentul trimis conducerii ANT.
Cornelia Negruț a mai precizat că județul Maramureș trebuie să fie, obligatoriu, una dintre țintele predilecte pentru noul contingent de turiști ce urmează să ajungă în România. În finalul interpelării, parlamentarul ALDE a cerut președintelui ANT răspuns la următoarele întrebări:
„1. Care este numărul de turiști din China și Federația Rusă preconizat a fi atras în acest an în România?;
2. Ce intenții are ANT în vederea sprijinirii turismului din Maramureș, având în vedere problemele cauzate de infrastructura existentă?; 3. Ce loc a ocupat Maramureșul în ponderea vizitatorilor României în ultimii ani?”.
„Consider că Autoritatea Națională pentru Turism ar trebui să înceapă acest nou program de atragere a vizitatorilor în România cu Maramureșul. Această zonă îmbină perfect majoritatea tipurilor de turism solicitate în prezent, respectiv cel istoric, religios și cultural, astfel încât poate satisface toate cerințele din domeniu. De altfel, ALDE Maramureș va încerca în acest an să dinamizeze turismul maramureșean, printr-o serie de acțiuni de popularizare și promovare”, a conchis deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 16 octombrie 2019, 15:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro