Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE, Cornelia Negruț, i-a prezentat ministrului Educației solicitările dascălilor maramureșeni
Deputatul ALDE, Cornelia Negruț, s-a adresat oficial ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, căruia i-a prezentat solicitările cadrelor didactice din județul Maramureș.


Într-o interpelare parlamentară trimisă conducerii MENCȘ, parlamentarul ALDE a supus atenției, spre rezolvare, memoriul dascălilor din județul Maramureș, prezentat de doamna profesoară Roza Mateiu, care a cerut luarea unor măsuri absolut indispensabile procesului de învățământ.

„Vă aducem la cunoștință marele necaz al celor peste 2.800 de cadre didactice care, din neglijența și iresponsabilitatea unor lideri sindicali, nu au fost trecuți pe listele care să-i constituie părți civile în procese. Unii nu au fost trecuți deloc, iar alții au fost menționați pe altă listă, deși cu toții au fost și sunt membri de sindicat. Este vorba de două legi privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011. Avem o cruntă umilință, noi cei care nu am beneficiat de aceste drepturi acordate cadrelor didactice, cu toate că și noi slujim același sistem al educației. Nu cerem mult, dar vă rugăm să vă plecați privirea și către noi. Pentru noi este foarte mult să dobândim acele drepturi, știindu-se faptul că avem salariul pe care îl avem și, mai mult decât atât, ducem greu umilința față de colegii noștri care nu sunt mai merituoși decât noi, dar au avut norocul să fie nominalizați pe acele liste. Vă mulțumesc, cu aleasă considerație, Prof. Roza Mateiu”, se arată în documentul trimis ministrului Curaj, prin intermediul Corneliei Negruț, de către cadrele didactice maramureșene.
Luând în considerare cele prezentate, deputatul maramureșean l-a rugat pe ministrul Educației să răspundă doleanței amintite a dascălilor și să le prezinte o soluție pentru rezolvarea problemei.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 20 octombrie 2019, 12:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro