Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț cere măsuri urgente pentru combaterea sărăciei copiilor români
Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, s-a adresat, printr-o interpelare, ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Claudia-Ana Costea, cerându-i o strategie concretă pentru combaterea sărăciei copiilor din România.

„Un recent studiu al World Vision România a relevat o situație îngrijorătoare în care se află copiii din țara noastră. Astfel, 225.000 de copiii români se duc zilnic flămânzi la culcare, iar 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dietă minim acceptabilă. Consecințele acestor realități incredibile pentru România mileniului III sunt transpuse în îmbolnăviri grave sau malnutriție, cu alte cuvinte un pericol iminent pentru viitorul națiunii noastre”, a afirmat Cornelia Negruț în documentul oficial trimis ministrului Muncii.
Deputatul ALDE așteaptă răspuns din partea ministerului Muncii la următoarele întrebări: „1. Care este percepția MMFPSPV referitoare la studiul World Vision România, respectiv a gradului de veridicitate al acestuia?; 2. Din datele oficiale ale MMFPSPV, care este realitatea privitoare la gradul de sărăcie al copiilor, atât la nivel național, cât și în județul Maramureș?; 3. În ce mod afectează nivelul de sărăcie prezența acestor copii la cursurile școlare?; 4. Ce strategii guvernamentale aveți în vedere pentru diminuarea procentului de copii aflați sub limita subzistenței și ale familiilor acestora?”.
„Subiectul este îngrijorător, deoarece studiul mai arată faptul că marea majoritate a acestor copii nu frecventează școala, și, mai mult, sunt folosiți de către familii pentru a face rost de bani, fie că muncesc, fie că, mai grav, cerșesc. În aceste condiții, nu mai este de mirare faptul că aproximativ 40% dintre românii de peste 15 ani nu știu să citească și să scrie corect, fapt ce le limitează drastic posibilitățile de angajare. Situația este cu atât mai dramatică în mediul rural, unde rata șomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani este de 22%, iar gradul de ocupare al persoanelor cu vârsta între 18 și 60 de ani este de doar 46%.”, a conchis deputatul Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 18 octombrie 2019, 15:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro