Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, face demersuri pentru soluționarea conflictului din Berbești

Deputatul ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, se implică în soluționarea conflictului din localitatea Berbești, comuna Giulești, adresând în acest sens o interpelare directorului general interimar al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor. Parlamentarul maramureșean a sesizat conducerea CNADNR în legătură cu nemulțumirea oamenilor din satul Berbești, comuna Giulești, referitoare la un proiect investițional derulat în zonă.

„Vă aduc la cunoștință revolta oamenilor din satul Berbești, comuna Giulești, județul Maramureș, nemulțumiți din cauza faptului că lucrările de reabilitare a DN 18 îi deposedează de anumite suprafețe de teren pe care le dețin. Practic, localnicii din Berbești sunt intrigați deoarece o parte din terenurile proprietatea lor vor fi folosite pentru amenajarea unei parcări de TIR-uri. Aceasta în condițiile în care oamenii nu au fost nici consultați, nici expropriați pentru ca terenurile lor să capete o altă destinație și să fie folosite de stat”, a argumentat Cornelia Negruț, în documentul oficial trimis CNADNR.
Deputatul ALDE a mai spus că primarul din comuna Giulești, Gheorghe Bedeoan, susține că societatea care modernizează DN 18 a declarat că terenurile sunt acum ale CNADR, un fapt ilegal și neadevărat. „Este vorba de aproape patru hectare, situate la ieșirea din Berbești spre Vadu Izei, care au fost deja îngrădite. Afectate de acest demers sunt aproximativ 30 de familii, care sunt nedumerite despre cum au fost întabulate suprafețele respective fără acordul lor și fără vreo solicitare oficială către Primărie”, a adăugat liderul ALDE Maramureș.
Pentru a lămuri situația, Cornelia Negruț i-a adresat directorului CNADNR următoarele întrebări: „1. Ce s-a întâmplat cu aprobarea și respectarea Planului Urbanistic General al comunei Giulești, având în vedere împotrivirea localnicilor din Berbești de a se construi o parcare pe terenurile lor?; 2. Are CNADNR toate documentele legale privind dreptul de folosință al suprafețelor reclamate de oameni ca fiind ale lor?; 3. Cum vedeți soluționarea acestei probleme, ținând cont de nemulțumirea celor afectați de această investiție?; 4. În cazul în care se va ajunge la un acord, în ce mod vor fi despăgubiți proprietarii?”.
„Am formulat această interpelare la cererea oamenilor din Berbești, deoarece situația este departe de a fi lămurită. Sper ca reprezentanții CNADNR să facă lumină în acest caz, iar localnicii să fie despăgubiți, dacă au dreptul la acest lucru”, a conchis deputatul maramureșean.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 16 octombrie 2019, 1:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro