Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Cornelia Negruț solicită intervenția ministrului Mediului în medierea întârzierii investiției depozitului integrat de prelucrare și depozitare a deșeurilor din județul Maramureș

Deputatul ALDE Cornelia Negruț i-a solicitat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, printr-o interpelare parlamentară, urgentarea realizării investiției depozitului integrat de prelucrare și depozitare a deșeurilor din județul Maramureș.

„Maramureșul are în derulare un program complex de implementare a depozitului integrat pentru preluarea deșeurilor casnice și industriale de pe întreaga suprafață a județului. Proiectul se confruntă, însă, cu situații deloc ușor de soluționat, având în vedere că pentru realizarea sa finală este nevoie de acceptul tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ. Astfel, în prezent, opt din cele 76 de UAT-uri din județ nu au adoptat hotărârile de aprobare a documentației aferente delegării serviciilor de colectare și transport în cadrul proiectului: Târgu Lăpuș, Rona de Sus, Moisei, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, leud, Ruscova și Bocicoiu Mare. Mai mult, pentru comuna BocicoiuMare, Instituția Prefectului județului Maramureș a cerut dizolvarea Consiliului Local din cauza împotrivirii la acest proiect”, a subliniat parlamentarul maramureșean în documentul oficial trimis conducerii MMAP.
Având în vedere situația de blocaj existentă în prezent în ceea ce privește bunul mers al proiectului menționat, Cornelia Negruț l-a întrebat pe ministrul Mediului cum poate interveni Ministerul pentru a media conflictul existent și a fluidiza realizarea acestei investiții. De asemenea, Cristiana Pașca Palmer mai trebuie să-i spună deputatului ALDE care este contribuția autorităților care finanțează acest proiect, și, de asemenea, care este termenul de finalizare al proiectului și cum apreciază MMAP stadiul în care se află acesta în prezent.
„Într-o recentă întâlnire cu factorii decizionali ai județului Maramureș, primarilor localităților care se împotrivesc li s-au explicat riscurile neadoptării hotărârilor de acceptare a documentațiilor aferente delegării serviciilor de colectare și transport a deșeurilor, având în vedere rigurozitatea legislației europene referitoare la investițiile finanțate. Pe de altă parte, primăriile care se opun susțin că procesul de preluare și transport a deșeurilor poate fi grevat de insuficiența punctelor de colectare, precum și că s-ar descurca mult mai bine cu servicii de colectare a deșeurilor pe plan local. Consider, așadar, că Ministerul Mediului trebuie să aibă nu doar un punct de vedere, ci și o implicare directă în medierea controverselor existente”, a concluzionat liderul ALDE Maramureș.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 20 iunie 2019, 16:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro