Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)

Deputatul ALDE Cornelia Negruț i-a solicitat oficial ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, să se implice în demersurile privind respectarea normelor de mediu din fostele perimetre miniere din județul Maramureș.

„Județul Maramureș se străduiește din răsputeri să rezolve problemele apărute în comunitățile unde au existat fostele exploatări miniere, deoarece nu se găsesc încă soluții viabile în ceea ce privește deșeurile de zinc și plumb. Pe acest subiect au avut loc mai multe întâlniri ale factorilor decizionali din județ, împreună cu cele două societăți care se ocupă de administrarea fostelor mine, Remin și Romplumb, însă nu s-a găsit o idee viabilă referitoare la extragerea metalelor din deșeuri. Au existat mai mulți ofertanți care se ocupă de astfel de proceduri, însă condiționalitatea materializării unui asemenea demers este legată de asumarea obligațiilor de mediu care revin Remin și Romplumb”, a subliniat parlamentarul maramureșean într-o interpelare transmisă conducerii MMAP.
În finalul documentului, Cornelia Negruț a solicitat intervenția ministrului Pașca, precum și răspunsuri la următoarele întrebări: „1. Care este în prezent patrimoniul administrat de cele două societăți, Remin și Romplumb?; 2. Care sunt obligațiile de protecție a mediului a celor două firme?; 3. În ce mod s-au respectat termenele asumate de administratorii fostelor mine din județul Maramureș privind ecologizarea și normele necesare în vederea asigurării sănătății populației din zonele respective?; 4. Care este în prezent soluția privind recuperarea metalelor din deșeurile de zinc și plumb existente în Maramureș și cum estimați rezolvarea situației?”
„Oamenii din zonele în care au existat perimetre miniere mi s-au plâns că suferă în continuare din punctul de vedere al stării de sănătate. Minele nu mai sunt, dar efectele lor nu au dispărut. Consider că reprezentanții Ministerului Mediului trebuie să se implice în rezolvarea problemelor expuse, deoarece nu este firesc ca mii de oameni nevinovați să sufere pentru că statul nu este în stare să ia măsurile ce se impun pentru ecologizarea și protecția fostelor zone miniere din Maramureș”, a conchis deputatul ALDE.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 20 iunie 2019, 16:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro