Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)

Deputatul ALDE, Cornelia Negruț, s-a adresat oficial ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, pe tema problemelor cauzate de lipsa polițelor RCA în județul Maramureș.

„România se confruntă cu un deficit major în ceea ce privește existența asigurărilor RCA raportate la numărul autovehiculelor înmatriculate, arată un document oficial al Consiliului Concurenței. Astfel, cel mai redus număr de autovehicule asigurate din totalul celor înmatriculate se situează în jurul unui procent de 68%, în mai multe județe din țară”, a subliniat parlamentarul maramureșean în interpelarea trimisă conducerii MAI.
Cornelia Negruț a mai arătat că pentru a reduce acest decalaj important dintre numărul vehiculelor înmatriculate și cele care dețin asigurările obligatorii RCA, Autoritatea de Concurență a avansat ca soluție intensificarea controalelor în trafic realizate de Direcția Poliției Rutiere din cadrul Poliției Române. În finalul documentului, parlamentarul ALDE l-a întrebat pe ministrul Tobă următoarele: „1. Ce deficiențe ați sesizat în urma controalelor pe linia existenței polițelor RCA, atât la nivel național, cât și în județul Maramureș?; 2. Ce sancțiuni riscă posesorii acestor autovehicule depistate a fi în afara legii și câte astfel de pedepse a dispus Poliția Rutieră în ultimul an, la nivelul țării, și punctual în Maramureș?; 3. Ce procent din contravențiile acordate de către Poliția Rutieră în cazul lipsei RCA au fost achitate, atât la nivel național, cât și în Maramureș?; 4. Cum considerați că sunt în acest moment sancțiunile care pedepsesc aceste abateri? Aveți în intenție înăsprirea lor?”.
„Aceste controale ar trebui să vizeze, în special, potrivit Consiliului Concurenței, celelalte vehicule în afara autoturismelor, deoarece la acestea se constată o mai mare tentație de fraudare. De asemenea, specialiștii propun modificarea modalității prezente de emitere a polițelor RCA, respectiv existența unei interconectări a bazelor de date ale ASF cu cele ale Poliției Române, ANAF, autorităților locale și a celorlalte instituții care veghează la încasarea contravențiilor și a sancțiunilor pecuniare generate de inexistența asigurărilor. Sper ca ministrul de Interne să găsească o soluție optimă pentru rezolvarea acestor deficiențe”, a concluzionat Cornelia Negruț.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 16 iunie 2019, 11:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro