Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Cornelia Negruț > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cornelia Negruț (Grup ALDE)
Deputatul ALDE, Cornelia Negruț, i-a solicitat ministrului Comunicațiilor să rezolve revendicările Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România - Filiala Maramureș

Deputatul ALDE, Cornelia Negruț, a prezentat, în cadrul unei interpelări parlamentare adresate ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius-Raul Bostan, revendicările Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România - Filiala Maramureș.

„Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România - Filiala Maramureș, organizație ce reprezintă 560 de membri de sindicat, salariați ai Oficiului Județean de Poștă Maramureș și subunitățile acestuia, vă transmite, prin intermediul meu, problemele cu care se confruntă, cu rugămintea de a le analiza și rezolva. Între revendicările salariaților Poștei Române Maramureș, trimise spre dumneavoastră de către vicepreședintele Marcel Giurge, amintesc următoarele: «Modificarea legislației muncii, respectiv a legislației din domeniul serviciilor poștale, în vederea soluționării situației de imposibilitate a acordării concediilor de odihnă pentru salariații cu funcții unice (agent poștal/ factor poștal/oficiant) din cadrul Poștei Române; Susținerea necesității încadrării într-o grupă specială de muncă a salariaților care asigură distribuirea trimiterilor poștale, precum și a salariaților care lucrează numai în schimb de noapte, în vederea posibilității diminuării vârstei de pensionare; Posibilitatea anulării datoriei Poștei Române către bugetul de stat, datorie ce, în prezent, se ridică la suma de aproximativ 200 milioane lei; Decontarea costului net care constituie o sarcină injustă pentru Poșta Română în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, în conformitate cu prevederile Ordinului 13/2013 art. 22.». Sindicaliștii maramureșeni ai Poștei Române vă transmit că soluționarea problemelor amintite ar conduce la dezvoltarea și modernizarea companiei, consolidarea și creșterea poziției instituției în piață, creșterea calității serviciilor poștale și, nu în ultimul rând, la respectarea drepturilor salariaților”, a subliniat parlamentarul ALDE în documentul oficial trimis conducerii MCSI.
Cornelia Negruț a mai amintit că Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea, în procent de 25%. Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, peste 80% din totalul subunităților poștale care operează în prezent în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie. Compania a încheiat anii 2014 și 2015 cu un profit de 5 milioane euro, respectiv 4,5 milioane euro (preliminat), după cinci ani de pierdere care însumată reprezintă aproximativ 500 milioane lei.
Având în vedere situația prezentată, deputatul maramureșean i-a cerut ministrului Bostan un răspuns punctual, la fiecare revendicare în parte, la solicitările formulate de către Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România - Filiala Maramureș.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 16 octombrie 2019, 0:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro